Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Emil Boc: TVA si cota unica nu se majoreaza in perioada de criza

Data actualizarii: 24 Mai 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
boctva

"Punctul de vedere al Guvernului ramane acelasi: in perioada de criza nu se majoreaza TVA si cota unica”, a afirmat primul-ministru Emil Boc la finalul intrevederii cu reprezentantii patronatelor. Premierul a subliniat ca Executivul sustine, in continuare, mentinerea TVA la 19% si a cotei unice la 16% si opteaza pentru reducerea cheltuielilor bugetare, astfel incat sa poata fi respectata tinta de deficit bugetar de 6,8% din PIB in 2010.

Seful Executivului a aratat ca actuala situatie economica a fost cauzata de derapajele politicii salariale si a pensiilor din perioada 2007-2008, precum si de criza economica internationala.

„Platim, in momentul de fata, aceste cadouri otravite pe care le-au facut domnii Tariceanu si Vosganian in materie de salarii si pensii. Si cand spun asta, o spun cu maxima responsabilitate. Incepand cu anul 2007, s-a rupt orice echilibru intre cresterea productivitatii in Romania si plata salariilor si pensiilor. Daca se pastra o corelare, nu ajungeam astazi intr-o asemenea situatie”, a declarat primul-ministru, adaugand ca in perioada 2007-2008 fostul Guvern a promovat 20 de ordonante de urgenta prin care au fost majorate salariile din sistemul bugetar.

In ceea ce priveste evolutia punctului de pensie, premierul Emil Boc a mentionat ca in aceasta zona a existat o crestere de la 339 lei in septembrie 2006 la 697 lei in octombrie 2008. „In fapt, domnii Tariceanu si Vosganian le-au dat bugetarilor si pensionarilor un avans fara acoperire, fara sa se asigure ca in anii urmatori aceste sporuri salariale, aceste cresteri de pensii vor putea fi asigurate. Au aplicat politica "dupa noi, potopul"”, a declarat primul-ministru.

In acest context, premierul a precizat ca reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor se va aplica fara insa a conduce la scaderea salariilor sub 600 de lei lunar. De asemenea, premierul a precizat ca nu vor fi afectate de masurile de restrangere a cheltuielilor alocatiile pentru copii, indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, indemnizatiile pentru veteranii de razboi si pentru persoanele persecutate politic.

„Urmatoarele sase luni vor fi decisive, iar de succesul aplicarii acestor masuri depinde reluarea cresterii economice si a cresterii salariilor si pensiilor. (...) Reluarea cresterii pensiilor poate avea loc, incepand de anul viitor, daca se reia cresterea economica. Pentru asta, acum, in paralel cu acest program de reducere a cheltuielilor, venim si cu alte masuri, care sa dea mediului economic posibilitatea sa asigure, impreuna cu Guvernul, relansarea cresterii economice in aceasta perioada dificila”, a declarat primul-ministru.

Premierul a mentionat masurile pregatite de Guvern pentru perioada urmatoare: plata unui miliard de euro reprezentand datorii pe care statul le are catre mediul privat, asigurarea cofinantarii unor proiecte finantate din fonduri europene, reprioritizarea investitiilor si finalizarea cat mai multor proiecte aflate in derulare, extinderea instrumentului garantiilor de stat pentru beneficiarii fondurilor europene, continuarea Programelor “Rabla” si “Prima casa”, adoptarea legii parteneriatului public-privat, restructurarea companiilor de stat. De asemenea, primul-ministru a mentionat masurile de combatere a evaziunii fiscale, adoptate in prima lectura in sedinta de Guvern din aceasta saptamana.

O alta decizie privind reducerea cheltuielilor bugetare vizeaza diminuarea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri si servicii.

In ceea ce priveste cresterea fondurilor bugetare, primul-ministru a aratat ca Executivul are in vedere impozitarea suplimentara a persoanelor care au mai multe proprietati si majorarea accizelor pentru produsele de lux.

Raspunzand unei intrebari a jurnalistilor, primul-ministru a spus ca optiunea FMI a fost cresterea TVA la 24%, a cotei unice la 20% si reducerea salariilor cu 20%, iar, fata de aceasta optiune, autoritatile romane au ales diminuarea cheltuielilor bugetare.

„In acest moment o impozitare suplimentara a mediului de afaceri nu ar face altceva decat sa compromita sansele relansarii economice a Romaniei” a mai afirmat primul-ministru.

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X