email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presedintele CECCAR: Contabilii autorizati nu trebuie sa-si faca probleme, bilantul contabil va fi semnat tot de catre ei

CECCARcontabili autorizatibilanturi contabile

Decizia guvernului de a permite firmelor mici sa nu mai apeleze la contabilii autorizati pentru a le tine contabilitatea implica si cateva riscuri pentru oamenii de afaceri. Unul dintre ele este ca intreprinzatorii s-ar putea confrunta cu erori de contabilitate si, implicit, ar putea deveni victime ale functionarilor Fiscului, ne-a declarat Marin Toma, presedintele Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR).
 
Acesta a explicat ca, in lipsa unor contabili autorizati, controlati si controlabili din punct de vedere calitativ si profesional, va disparea o masura de siguranta. "Acesti intreprinzatori pot deveni victime usoare ale controalelor fiscale", a precizat Marin Toma.
 
Potrivit presedintelui CECCAR, un alt risc este ca oamenii de afaceri ar putea prefera sa nu-si dezvolte intreprinderile, pentru a nu depasi plafonul cifrei de afaceri de 35.000 euro, cel care ii asigura tinerea unei contabilitati simplificate.
 
Seful CECCAR si-a exprimat convingerea ca lucrurile se vor aseza, mai ales ca ordonanta de guvern face o delimitare clara intre tinerea contabilitatii, care poate fi facuta pana si de un absolvent de studii economice printr-un contract/conventie civila, si intocmirea si semnarea bilanturilor contabile.
 
Practic, este posibil ca o parte din firme sa renunte la colaborarea permanenta cu un contabil si sa prefere ca acestia doar sa-i verifice si sa-i semneze bilanturile contabile.
 
Potrivit lui Marin Toma, este imposibil de estimat cate dintre cele 349.000 de societati vizate de modificarile legislative vor renunta la colaborarea cu contabilii autorizati. El nu crede insa ca firmele care au angajat un contabil vor renunta la el.
 
Un aspect pozitiv, potrivit sefului CECCAR, este ca introducerea conventiilor civile in acest domeniu va scoate la lumina multe contracte care sunt in prezent la negru.
 
Pe de alta parte, o analiza mai atenta arata insa ca numarul intreprinderilor care ar putea aplica aceasta facilitate este mult mai mic, cateva zeci de mii, potrivit lui Dan Matei Agathon, purtatorul de cuvant al Asociatiei Confederatiilor Patronale (ACPR).
 
Majoritatea IMM-urilor au afaceri mai mari de 35.000 de euro anual, limita care permite tinerea unei contabilitati simple. In aceasta categorie s-ar incadra firmele care au venituri de cel mult 450 lei pe o zi lucratoare. "Sunt suficiente buticuri, chioscuri, unitati stradale care vor putea aplica acest sistem simplificat", spune Dan Matei Agathon.
 
Insa reprezentantii Consiliului National al IMM-urilor (CNIPMMR) sunt mai sceptici si spun ca acesta facilitate ramane inaccesibila pentru majoritatea covarsitoare a IMM-urilor. "Noi am cerut contabilitate simplificata pentru firmele cu afaceri de pana la 100.000 euro. Insa conform deciziei guvernului, vor putea beneficia firmele care nu au activitate, care au bilant zero sau cele care au activitate o data la doua luni", sustine Florea Parvu, vicepresedintele CNIPMMR.
 
Mieruri, 13 aprilie, Guvernul Romaniei a aprobat modificarea Legii Contabilitatii, permitand companiilor care au cifra de afaceri de pana in 35.000 de euro, estimate la un numar de 349.000, sa tina contabilitate simplificata, fie cu ajutorul contabililor specializati, fie cu ajutorul directorului financiar al companiei sau al unui absolvent de studii superioare economice.
 
Sursa: Evenimentul Zilei

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CECCARcontabili autorizatibilanturi contabile


Data aparitiei: 15 Aprilie 2011

Votati articolul "Presedintele CECCAR: Contabilii autorizati nu trebuie sa-si faca probleme, bilantul contabil va fi semnat tot de catre ei":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X