email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Explozie economica: Turcia detine cel mai rapid ritm de crestere economica din lume

crestere economicadeficit de contpolitici fiscale
Turcia a reusit sa se distanteze in mod semnificativ de alte state in ceea ce priveste cresterea economica inregistrata in ultima perioada. Astfel, in primul trimestru al anului in curs, economia turca a cunoscut o rata de crestere de 11% prin comparatie cu aceeasi perioada din 2010.

Cresterea economica s-a produs treptat, rata anuala in primele trei luni ale anului trecut fiind de 9,2%, ajungand in acest an sa fie singura tara cu o rata de crestere economica de doua cifre. In paralel, PIB-ul a cunoscut o evolutie similara, chiar daca autoritatile au incercat sa diminueze avantul cererii interne produs de creditele ieftine, incercand sa previna astfel supraincalzirea economiei.

Erdem Basci, guvernatorul bancii centrale, a incercat sa incetineasca evolutia pozitiva catre tinta guvernului de 4,5% pentru acest an, aplicand restrictii in cazul creditelor de consum. Potrivit surselor oficiale, din noiembrie anul trecut si pana in ianuarie a.c., institutia in cauza a dublat rezervele pe care ar trebui sa le constituie bancile pentru obligatiile pe termen scurt, reusind astfel sa reduca lichiditatile disponibile pentru acordarea de imprumuturi.

Economistii recomanda aplicarea unor politici fiscale si monetare mai dure deoarece actualul ritm al cresterii economice duce la o marire a deficitului de cont curent, fapt care atrage dupa sine o mai mare vulnerabilitate a statului la schimbarile pe piata de investitii.

Deoarece exporturile turce sunt deja afectate de reducerea consumului in Europa, guvernatorul bancii centrale apeleaza la limitarea acordarii de credite prin obligarea bancilor la constituirea de rezerve mai mari. Oficialul prefera aceasta strategie in locul celei de majorare a dobanzilor care ar duce la mai multe lichiditati pe termen scurt in cadrul pietei intern, situatie care ar favoriza aprecierea monedei, afectand exporturile.

In ultimele 12 luni, deficitul de cont curent a crescut de mai mult de doua ori in aprilie, prin comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, ajungand in prezent la 63,4 miliarde de dolari si atingand astfel cel mai ridicat nivel dupa 1984. In acelasi timp, deficitul lunar a ajuns la 10 miliarde de dolari in luna mai si a atins nivelul record. Potrivit analistilor, aceste deficite mari ar putea conduce din nou la crize interne, asa cum s-a mai intamplat in trecut.

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
crestere economicadeficit de contpolitici fiscale


Data aparitiei: 01 Iulie 2011

Votati articolul "Explozie economica: Turcia detine cel mai rapid ritm de crestere economica din lume":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X