email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Expertul contabil datoreaza contributia de sanatate ca PFA, daca detine si calitatea de angajat cu contract individual de munca?

PFAcontributii socialeasigurari de sanatate




Intrebare:

Un PFA expert contabil care desfasoara activitate independenta autorizata si, in acelasi timp, are si calitatea de angajat cu contract individual de munca, datoreaza sau nu contributie la fondul de sanatate dupa veniturile obtinute in mod independent ca si PFA?

Raspuns:

PFA -urile au obligatia de a plati si contributia de asigurari de sanatate, indiferent de faptul ca sunt angajate cu contract individual de munca sau nu.
Contributie de asigurari sociale de sanatate, se calculeaza pe baza cotei de 5,5% aplicata la venitul net impozabil si trebuie achitata trimestrial (art. 257 alin. 2 lit. b, alin. 3 si alin. 5 lit. b din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu art. 8 alin. 3 lit. c din Legea bugetului de stat pe anul 2011 nr. 286/2010).

In cursul anului, contributia de asigurari sociale de sanatate se determina tinand cont de venitul net anual estimat declarat la organul fiscal si se achita pana la data de 15 a ultimei luni din fiecare trimestru, urmand ca diferenta ramasa de achitat, calculata in raport cu decizia de impunere anuala, sa se plateasca in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere potrivit art. 8 din Normele metodologice aprobate prin OPCNAS 617/2007, cu modificarile ulterioare.

Persoanele care realizeaza venituri din activitati independente sunt obligate sa depuna declaratia de sanatate pana la data de 15.03.2012 pentru venitul net realizat in anul 2011.

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Vreti sa treceti pe ZERO factura de energie electrica?


Descoperiti lucrarea "Prosumatori. Energie electrica. Accize. Obligatii fiscale"!

Afla totul de la A la Z despre activitatea de prosumator si legislatia in vigoare, de la:

❱❱ definitia prosumatorului si a activitatii desfasurate de acesta, pana la
❱❱ inregistrarile fiscal-contabile cerute de lege
❱❱ declaratiile fiscale
❱❱ facilitatile permise

Profitati de FACILITATILE LEGISLATIVE oferite PROSUMATORILOR

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
PFAcontributii socialeasigurari de sanatate


Data aparitiei: 21 Decembrie 2011

Votati articolul "Expertul contabil datoreaza contributia de sanatate ca PFA, daca detine si calitatea de angajat cu contract individual de munca?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X