Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie contabila

Bilant depus gresit. Ce solutii exista?

Data actualizarii: 15 August 2012
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Situatii financiarebilant depus gresiterori bilantdepunereLegea nr. 82/1991

La bilantul pentru 30 iunie 2012 transmis online, o societate a preluat gresit in formularul 30 ''contul profit si pierdere'' sumele la coloana pentru 30.06.2011, trecand sumele de la 31.12.2011. Vom vedea ce trebuie sa efectueze contabilul pentru a remedia eroarea si cum se procedeaza.

Va reamintim astfel ca, potrivit prevederilor art. 41 pct. 2 lit. g(3) din Legea 82/1991, constituie contraventie prezentarea de situatii financiare care contin date eronate sau necorelate.

Astfel, intocmiti bilantul corect, salvati pe CD si listati in doua exemplare. Solicitati la  Administratie, printr-o adresa preluarea in baza a datelor corecte.

In continuare, va prezentam dispozitiile legii in aceasta situatie, asa cum sunt acestea stabilite prin Legea nr. 82/1991, cu modificarile ulterioare:

Definirea contraventiei:

Nerespectarea reglementarilor contabile emise de MFP cu privire la intocmirea si depunerea la unitatile teritoriale ale MFP a situatiilor financiare periodice sau a raportarilor contabile stabilite potrivit legii; (temei legal: art. 41 pct. 2 lit. f) din Legea nr. 82/1991, republicata)

Incadrarea ca sanctiune:

Amenda pentru neindeplinirea obligatiei prevazute la art. 41 pct. 2 lit. f) este de la 1.000 lei la 3.000 lei, daca perioada de intarziere pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare periodice este cuprinsa intre 15 si 30 de zile lucratoare, si de la 1.500 lei la 4.500 lei, daca perioada de intarziere depaseste 30 de zile lucratoare. (temei legal: art. 42 alin. 2 din Legea nr. 82/1991, republicata)


Capitolul VI - Contraventii si infractiuni


Art. 41
Constituie contraventii la prevederile prezentei legi urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni:

1. detinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, titluri de valoare, numerar si alte drepturi si obligatii, precum si efectuarea de operatiuni economice, fara sa fie inregistrate in contabilitate;

2. nerespectarea reglementarilor emise de Ministerul Economiei si Finantelor cu privire la:

a) utilizarea si tinerea registrelor de contabilitate;
b) intocmirea si utilizarea documentelor justificative si contabile pentru toate operatiunile efectuate, inregistrarea in contabilitate a acestora in perioada la care se refera, pastrarea si arhivarea acestora, precum si reconstituirea documentelor pierdute, sustrase sau distruse;
c) efectuarea inventarierii;
d) intocmirea si auditarea situatiilor financiare anuale;
e) depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor a situatiilor financiare anuale;
f) intocmirea si depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor a situatiilor financiare periodice sau a raportarilor contabile stabilite potrivit legii;
g) nedepunerea declaratiei din care sa rezulte ca persoanele prevazute la art. 1 nu au desfasurat activitate;
h) publicarea situatiilor financiare anuale, potrivit legii.

3. prezentarea de situatii financiare care contin date eronate sau necorelate, inclusiv cu privire la identificarea persoanei raportoare;

4. nerespectarea prevederilor referitoare la intocmirea declaratiilor prevazute la art. 30 si 31;

5. nerespectarea prevederilor referitoare la obligatia membrilor organelor de administratie, conducere si supraveghere de a intocmi si publica situatiile financiare anuale;

6. nerespectarea prevederilor referitoare la obligatia membrilor organelor de administratie, conducere si supraveghere ale societatii-mama de a intocmi si publica situatiile financiare anuale consolidate.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X