Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Planul de conturi general 2025"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Planul de conturi general 2025
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Cum se face corectia unei facturi

Data actualizarii: 17 Septembrie 2012
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
OMEF 3512/2008facturacorectia factura

Daca primiti o factura care are gresit numarul de inmatriculare, la Registrul Comertului, cum se face corectarea in acest caz?

Se pot aplica prevederile Ordinului 3512, adica sa fie corectat numarul de pe cele 3 facturi, sa se stampileze si sa se treaca data corectiei pe factura?

"Erorile se corecteaza prin taierea cu o linie a textului sau a cifrei gresite, pentru ca acestea sa poata fi citite, iar deasupra lor se scrie textul sau cifra corecta.
Corectarea se face in toate exemplarele documentului si se confirma prin semnatura persoanei care a intocmitcorectat documentul justificativ, mentionandu-se si data efectuarii corecturii"

Raspuns:
Punctul 15 din OMEF 3512/2008 privind documentele financiar-contabile prevede faptul ca factura se intocmeste si se utilizeaza in conformitate cu prevederile Codului fiscal . Prin urmare, si corectia facturilor se face tot in conformitate cu prevederile art. 159 din Codul fiscal . Procedura de corectie prevazuta la pct. 10 din OMFP 3512/2008  invocate se aplica in cazul celorlalte documente contabile justificative, altele decat factura.

Astfel, corectarea a informatiilor inscrise in facturi se efectueaza fie prin anularea documentului si emiterea unuia nou, in cazul in care factura nu a fost transmisa catre beneficiar, fie prin emiterea unui nou document care trebuie sa cuprinda, pe de o parte, informatiile din documentul initial, numarul si data documentului corectat, valorile cu semnul minus, iar pe de alta parte, informatiile si valorile corecte (sau prin emiterea unui nou document continand informatiile si valorile corecte, concomitent cu emiterea unui document cu valorile cu semnul minus in care se inscriu numarul si data facturii corectate), in cazul in care factura a fost transmisa beneficiarului.
 
Asadar, trebuie sa solicitat furnizorului/prestatorului corectarea facturii potrivit art. 159 alin. (1) lit. b) din Codul fiscal, respective fie prin inlocuirea facturii initiale (anualre), fie prin stornarea si emiterea unei facturi corect completata.

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Planul de conturi general 2025"


X