email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metoda cantitativ-valorica in cadrul comertului cu amanuntul. Schimbari in domeniul HORECA

restaurantmetoda cantitativ-valoricacomert cu amanuntulnota de aprovizionare

In randurile de mai jos, stabilim daca pentru activitatea de restaurant mai este necesara utilizarea conturilor 378 si 4428, descarcarea prin coeficient k sau daca programul genereaza un raport cu costurile aferente produselor se poate face doar descarcare 600 = 301 si 607 = 371 atat la bar si la bucatarie. Programul genereaza intrarile fara adaos si nota de aprovizionare este doar
% = 401
371
301
4426.


Potrivit art 287 alin (1) din OMFP 1802/2014 privind Reglementarile contabile:

"Metoda aleasa trebuie aplicata cu consecventa pentru elemente similare de natura stocurilor si a activelor fungibile de la un exercitiu financiar la altul. Daca, in situatii exceptionale, administratorii decid sa modifice metoda pentru un anumit element de stocuri sau alte active fungibile, in notele explicative trebuie sa se prezinte urmatoarele informatii:
- motivul modificarii metodei, si
 - efectele sale asupra rezultatului"
   
Asadar, se poate aplica orice metoda privind contabilitatea analitica a bunurilor in functie de politica contabila a firmei si respectand prevederile legale de mai sus.


Nu exista nicio reglementare legala  care sa impuna o anume  metoda de tinere a contabilitatii analitice a bunurilor.
   
Metoda cantitativ- valorica in conditiile in care detineti un program informatic care calculeaza corect costul marfurilor si al materiilor prime, consideram ca se poate aplica, avand in vedere si faptul ca OMFP 2634/2015 privind documentele financiar-contabile nu mai contine nicio prevedere privind modul de tinere a  contabilitatii analitice a bunurilor, asa cum prevedea OMEF 3512/2008 (abrogat).
   
Metoda cantitativ- valorica presupune un punctaj intre cantitatile inscrise in fisele de magazie si cantitatile inscrise in fisele de cont analitice din contabilitate, aceasta metoda oferind astfel o imagine fidela asupra evidentei analitice a bunurilor.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Ionut Jinga - consultant fiscal

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
restaurantmetoda cantitativ-valoricacomert cu amanuntulnota de aprovizionare


Data aparitiei: 20 Februarie 2017

Votati articolul "Metoda cantitativ-valorica in cadrul comertului cu amanuntul. Schimbari in domeniul HORECA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X