email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfarsitul ANAF? Vezi intentiile Guvernului

reorganizarea ANAFGarda FinanciaraDirectie Antifraudaevaziunea fiscalaVictor Pontarestructurare


Restructurarea ANAF nu mai suporta amanari, iar formula actuala urmeaza sa sufere modificari importante. Potrivit declaratiilor facute de premierul Victor Ponta, structura Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) urmeaza sa fie reorganizate sub un nou nume.

Astfel, "ANAF, Garda Financiara si Directia de Control Vamal vor fi reorganizate intr-o Directie Antifrauda, care sa se ocupe de problemele legate de evaziunea fiscala, nu sa mai stea toata ziua sa controleze pe buticul din colt", a declarat acesta.

Declaratiile vin dupa ce, zilele trecute, vicepremierul Liviu Dragnea a amintit ca o structura de combatere a evaziunii fiscale s-ar putea infiinta in cadrul guvernului:

"In cazul in care in foarte scurt timp ANAF nu prezinta acest lucru, s-ar putea sa se ia decizia de a se infiinta o structura specializata la nivelul premierului".

Victor Ponta a mentionat astfel ca decizia de a reorganiza ANAF a fost luata in urma discutiilor avute cu ministrul de finante:

"Impreuna cu ministrul Chitoiu am discutat ca actuala formula a ANAF va suferi modificari...Garda Financiara, Controlul Vamal vor fi reorganizate in ceea ce functioneaza deja in majoritatea tarilor europene, si anume o Directie Antifrauda care sa nu mai stea toata ziua sa controleze pe buticul din colt si firma care isi plateste impozitele, ci sa mearga tintit acolo unde avem probleme de evaziune fiscala: accize, combustibil, legume-fructe si alte produse".

Va reamintim ca Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice (MFP), si-a luat angajamentul de a reorganiza ANAF dupa finalizarea bugetului. Astfel, acesta a anuntat inca de la finalul lunii ianuarie ca urmeaza o restructurare semnificativa a structurilor de control, amintind si de Garda Financiara, Comisia de Supraveghere si Control Vamal, precum si de Unitatea de Investigatii:

"Vom restructura din temelii structurile de control, Garda Financiara, Comisia de Supraveghere si Control Vamal, Unitatea de Investigatii. Le-am cerut un raport acum 3-4 zile sa imi spuna ce au confiscat, ce au facut in luna ianuarie, toata Garda Financiara din Romania, toata structura de Control Vamal din Romania, toata Anti-frauda. Care credeti ca sunt rezultatele? Au confiscat cantitatea 'enorma' de 978 de litri de alcool si 1,3 milioane de bucati de tigarete. Astea sunt rezultatele, ca sa vedeti eficienta structurilor de control anti-evaziune. Vom infiinta o structura noua cu oameni competenti si integri. Nu putem sa reducem evaziunea fiscala si nu putem sa avem un nivel de colectare a veniturilor cu asemenea oameni".


Sursa: hotnews.ro



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
reorganizarea ANAFGarda FinanciaraDirectie Antifraudaevaziunea fiscalaVictor Pontarestructurare


Data aparitiei: 14 Februarie 2013

Votati articolul "Sfarsitul ANAF? Vezi intentiile Guvernului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X