email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa avem in vedere cand intocmim un bilant?

ProceduriInregistrari si Politici Contabileraportarile contabile30 iunie 2013bilant contabil16 august


Prin cele ce urmeaza, va prezentam cele mai importante aspecte referitoare la intocmirea bilantului si la raportarile contabile la 30 iunie 2013.

Mentionam astfel ca bilantul contabil trebuie sa reflecte imaginea fidela a patrimoniului societatii pe perioda la care se refera.

Pentru aceasta Bilantul trebuie intocmit pe baza unor informatii financiare corecte si complete (reflectate in Registrele contabile si fiscale si in Balanta de verificare).

Astfel, la intocmirea Bilantului este necesar ca toate informatiile financiare sa fie corect si complet reflectate in Registre si in Balanta de verificare si ca acestea sa fie corect si complet transferate in Raportarea semestriala / Situatiile financiare anuale.

Pentru a verifica corectitudinea transferului informatiilor in Raportarile semestriale / anuale ANAF a introdus inca de la inceput anumite corelatii intre sumele raportate astfel incat sa permita utilizatorului sa-si corecteze erorile de raportare. Aceste corelatii se verifica in momentul efectuarii operatiei de "validare" a formularului si arata erorile de raportare pe formular si pe rand.

Cine are obligatia depunerii raportarilor contabile?

Potrivit actului normativ mentionat, au obligatia depunerii raportarilor contabile la 30  iunie 2013:

- operatorii economici carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 3.055/2009, cu modificarile si completarile ulterioare si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei;

- operatorilor economici carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara, aplicabile societatilor comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrului Finantelor Publice nr. 1.286/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei;

- entitatile care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si care verifica incadrarea in criteriul prevazut mai sus pe baza indicatorilor determinati din situatiile financiare anuale, respectiv a balantei de verificare incheiate la finele exercitiu financiar precedent.

- subunitatile deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European, indiferent de exercitiul financiar ales, in conditiile legii;

Completare si depunere

Pentru intocmirea raportarilor contabile la 30 iunie 2013, incadrarea in criteriul prevazut  se efectueaza pe baza indicatorilor determinati din situatiile financiare anuale ale exercitiului financiar precedent, respectiv a balantei de verificare incheiate la finele exercitiului financiar precedent.

Operatoriii economici vor depune  raportarile contabile la unitatile teritoriale ale MFP, in format hartie si in format electronic sau numai in forma electronica pe portalul www. e-guvernare.ro, avand atasata o semnatura electronica extinsa.

Formatul electronic al raportarilor contabile depuse pe internet sau la unitatile teritoriale ale MFP consta intr-un fisier .pdf la care este atasat un fisier .xml.


Termen de depunere

Raportarile contabile la 30 iunie 2013 se vor depune pana cel mai tarziu la data de 16 august 2013.



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ProceduriInregistrari si Politici Contabileraportarile contabile30 iunie 2013bilant contabil16 august


Data aparitiei: 09 August 2013

Votati articolul "Ce trebuie sa avem in vedere cand intocmim un bilant?":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X