email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antifrauda verifica contribuabilii care au intermediat obtinerea de polite/scrisori de garantie bancara

Antifrauda verifica contribuabilii care au intermediat obtinerea de polite/scrisori de garantie bancara
control antifraudaanafachizitii publice

ANAF deruleaza o serie de controale antifrauda fiscala la contribuabili ce au intermediat obtinerea unor polite/scrisori de garantie bancara pentru societati care detineau calitatea de beneficiari ai unor contracte incheiate cu diverse autoritati publice, avand ca presupusi emitenti o institutie bancara din Lituania si doua societati de asigurari din Franta, respectiv Cipru.

Controalele se realizeaza pe baza unor informatii furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Inspectorii antifrauda au analizat circuitele financiare si au constatat ca societatile implicate in operationalizarea mecanismului de intermediere a obtinerii acestor polite/scrisori de garantie bancara au incasat sume in cuantum de 3.496.919 de lei, iar o parte semnificativa din acestea au fost retrase in numerar din conturile bancare, prin intermediul bancomatelor.

In fapt, politele/scrisorile de garantie bancara (pentru buna executie si/sau participare) au fost utilizate de beneficiari pentru indeplinirea conditiilor prevazute de lege, in cadrul procedurii de achizitii publice a contractelor de executie diverse lucrari, cu posibila finantare a acestora din fonduri nationale sau europene.

Pentru crearea unei aparente de legalitate se proceda la realizarea unei corespondente electronice intre beneficiarii documentelor de garantare si persoane cu bonitate si notorietate in domeniul consultantei in cadrul procedurii de achizitii publice, prin intermediul careia erau transmise draft-ul scrisorilor de garantie sau al politelor de asigurare, documentele de infiintare ale emitentilor, documentele de decontare, precum si bilete la ordin avalizate.



In privinta persoanele juridice care sunt inscrise in documentele de garantare, au fost obtinute date si informatii de la societatile beneficiare, potrivit carora acestea nu au emis, respectiv intermediat astfel de operatiuni. Din accesarea surselor deschise au fost regasite informatii potrivit carora, de exemplu, institutia bancara din Lituania a fost sanctionata de catre Banca Nationala a Lituaniei intrucat nu a reusit sa asigure un sistem si proceduri de control interne eficiente in gestionarea riscurilor clientilor, neavand in aplicare masuri suplimentare pentru reducerea riscului de spalare a banilor si finantare a terorismului.


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

[LIVE] Participati la Conferinta Nationala de Contabilitate din 2 Iulie


Va invitam la Video Conferinta
Nationala de Fiscalitate si Contabilitate


Atentie! Video Conferinta din 2 iulie 2024 de la Bucuresti
va fi transmisa LIVE pe Internet! 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
control antifraudaanafachizitii publice


Data aparitiei: 10 August 2022

Votati articolul "Antifrauda verifica contribuabilii care au intermediat obtinerea de polite/scrisori de garantie bancara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X