email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CNAS va avea un sistem care va prelucra datele din Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate

CNAS va avea un sistem care va prelucra datele din Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate
cnasasigurari de sanatatefinantare nerambursabila

CNAS (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) are ca obiectiv dezvoltarea si implementarea unui sistem integrat de management, dupa ce a accesat fonduri europene de 20 de milioane de euro.

Institutia a semnat marti (21 ianuarie) un Contract de finantare in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA). Acest sistem va permite elaborarea de rapoarte, analize si studii menite sa optimizeze si sa consolideze capacitatea decizionala a CNAS, prin prelucrarea datelor specifice colectate in Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS).

In baza contractului, CNAS va beneficia de finantare nerambursabila de la Autoritatea de Management POCA pentru implementarea proiectului cu titlul „Sistem Integrat de Management in Sistemul de Asigurari Sociale de Sanatate”, cod MySMIS 130048/cod SIPOCA 729, se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei.

Valoarea totala a proiectului este de 101,98 milioane lei, din care 85,64 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila acordata de Autoritatea de Management POCA.

 „Am reusit sa obtinem aceasta finantare cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene si ii multumesc domnului ministru Marcel Bolos pentru suportul acordat. Astazi, PIAS cuprinde sisteme create la momente diferite, de echipe diferite, care nu pot fi utilizate pentru a obtine o analiza integrata. Cu ajutorul acestui proiect, datele din sistem vor fi convertite, reformatate, renumerotate si sumarizate, astfel incat sa obtinem o imagine unica a activitatilor CNAS. Analizele integrate ne vor permite elaborarea de politici publice bazate pe dovezi, care sa ne ajute in atingerea unor obiective reale, in interesul asiguratilor”, a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS, potrivit aceluiasi comunicat.

Prin sistemul care va fi creat in cadrul acestui proiect, datele extrase din PIAS vor fi integrate si organizate intr-un format unic de referinta. Astfel, din PIAS vor fi generate rapoarte personalizate in vederea efectuarii analizelor, studiilor si statisticilor necesare la nivel intern sau la solicitarile Ministerului Sanatatii ori a altor institutii precum Institutul National de Statistica si Institutul National de Sanatate Publica. Aceste date vor contribui la o mai buna intelegere a nevoilor asiguratilor, la reducerea riscurilor si cresterea eficientei cheltuielilor publice in sistemul de sanatate.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cnasasigurari de sanatatefinantare nerambursabila


Data aparitiei: 22 Ianuarie 2020

Votati articolul "CNAS va avea un sistem care va prelucra datele din Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X