email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fiscul a declansat operatiunea Mercur, cea mai ampla verificare a comertului on line nefiscalizat

Fiscul a declansat operatiunea Mercur, cea mai ampla verificare a comertului on line nefiscalizat
anaf antifraudacomert onlinecontrol

ANAF, prin Directia Generala Antifrauda Fiscala, a declansat operatiunea “Mercur”, cea mai ampla actiune de verificare a veniturilor nedeclarate obtinute din comertul electronic nefiscalizat, urmare a extinderii acestui tip de acte de comert si a numarului foarte mare de sesizari primite, in special pentru nereguli privind imposibilitatea de a beneficia de garantie in lipsa documentelor fiscale.

Institutia a observat din analizele preliminare ca, odata cu cresterea exponentiala a vanzarilor online prin platforme cu reputatie si standarde ridicate, s-a intensificat si comertul cu marfuri contrafacute sau operate de firme fantoma, in special prin intermediul unor persoane fizice sau site-uri paravan, care opereaza pe perioade scurte.

Protejati-va impotriva amenzilor foarte dure cu ajutorul ghidului de ultima ora „Controale la comerciantii online”!


Mai mult decat atat, diversificarea marilor operatori, prin lansarea unor marketplace, a reprezentat o oportunitate pentru firmele sau persoanele care comercializau produse fara a fiscaliza veniturile sau care vindeau produse contrafacute.

In prima etapa, inspectorii ANAF antifrauda au analizat peste doua milioane de vanzari on line de bunuri livrate prin curier si a inceput verificarea a peste 500 dintre clientii firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrari cu plata "ramburs” sau in conturi bancare, se anunta intr-un comunicat al institutiei.

Monitorizarea si analiza comertului din marile centre angro, achizitiile din UE si importurile extracomunitare cu vanzarile on line si a livrarilor cu incasare ’ramburs” sau plata online realizate de firmele de curierat rapid au evidentiat tipologii de actiune, tn principal de catre persoane fizice care cumpara produse la preturi subevaluate, pe care le vand en-detail online si incaseaza de la cumparatori contravaloarea, fara plata obligatiilor fiscale.


Furnizorii acestor persoane fizice achizitioneaza intracomunitar sau importa bunurile prin firme proprii sau intermediare, care sunt apoi “lichidate” dupa finalizarea formalitatilor de vamuire.

ATENTIE! Controalele ANAF NU se incheie aici! 

ANAF va initia, in perioada imediat urmatoare, actiuni de control in vederea recuperarii taxelor si impozitelor datorate, acolo unde este cazul, prin masuri si proceduri fiscale.

Institutia recomanda tuturor comerciantilor si face un apel catre persoanele fizice sau juridice, care au realizat vanzari cu livrare prin curierat, s4 se asigure ca au achitat toate obligatiile fiscale datorate bugetului de stat.

De asemenea, pentru a evita sanctiunile si impunerile legale, cei care au omis sa-si declare veniturile obtinute o pot face in perioada imediat urmatoare, prin conformare voluntara, si astfel vor putea beneficia de toate facilitatile fiscale aplicabile pentru a intra in legalitate, ceea ce va duce si Ja evitarea calcului de penalitati.

Operatiunea "Mercur” va continua in ritm accelerat si va fi extinsa pentru asigurarea fiscalizarii incasarilor provenite din vanzarile on line de bunuri si servicii.
 

Portalcontabilitate.ro gazduieste peste 1.500 de spete actuale pe tema vanzarilor online, exemple: de la vanzari prin Amazon/ Glovo / FoodPanda etc. pana la bunuri aduse din China, UE, non-UE. Spetele acopera atat partea contabila, cat si partea fiscala.
 

Prin serviciile de consultanta, ajutam abonatii:

  • sa evite sanctiunile si impunerile legale;
  • sa repare greselile de declarare, omisiunile - evitand calculul de penalitati;
  • sa beneficieze de toate facilitatile fiscale.

de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anaf antifraudacomert onlinecontrol


Data aparitiei: 08 Octombrie 2020

Votati articolul "Fiscul a declansat operatiunea Mercur, cea mai ampla verificare a comertului on line nefiscalizat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X