email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepand cu 01 iulie plata impozitelor si contributiilor se face intr-un cont unic de trezorerie

Incepand cu 01 iulie plata impozitelor si contributiilor se face intr-un cont unic de trezorerie
cod procedura fiscalaanafcreanteimpozite

Conform art. 163 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala in cazul creantelor fiscale administrate de organul fiscal central si organul fiscal local, debitorii efectueaza plata acestora intr-un cont unic, prin utilizarea unui ordin de plata pentru Trezoreria Statului pentru obligatiile fiscale datorate. Tipurile de obligatii fiscale supuse acestor prevederi se aproba prin ordin al presedintelui A.N.A.F., in cazul creantelor fiscale administrate de organul fiscal central si prin ordin al ministrului dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, in cazul creantelor fiscale administrate de organul fiscal local.

Aceste prevederi trebuiau sa intre in vigoare de la data de 1 ianuarie 2018, insa termenul a fost prorogat pana la 01 iulie 2018.

Astfel, incepand cu 01 iulie 2018 plata impozitelor datorate la bugetul de stat si obligatiilor fiscale datorate bugetului asigurarilor sociale de stat se face intr-un cont unic de trezorerie 55.03.Sume incasate pentru bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, in curs de distribuire”. Nomenclatorului acestor obligatii fiscale care se platesc in contul unic a fost aprobat prin OANAF nr. 1612/2018 publicat in M.Of. nr. 544 din 29 iunie 2018.


De asemenea, tot vineri 29 iunie a fost publicata si metodologia de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale, prin OANAF 1613/2018. Prin acest act normativ s-au stabilit si masuri tranzitorii pentru eventualele plati efectuate pentru stingerea obligatiilor fiscale, incepand cu data de 01 iulie 2018, in conturile unice 20.A.47.01.00 "Sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire si 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in curs de distribuire".

La data intrarii in vigoare a OANAF 1612/2018 se abroga Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 531/2016 privind impozitele, contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 89 din 5 februarie 2016, cu completarile ulterioare. Obligatiile fiscale prevazute in anexa nr. 2 la acest ordin care nu se mai regasesc in nomenclatorul aprobat prin OANAF 1612/2018 se platesc in contul unic si se distribuie potrivit prevederilor legale in vigoare.


de Irina Dumitrescu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cod procedura fiscalaanafcreanteimpozite


Data aparitiei: 02 Iulie 2018
Ultima actualizare: 10 August 2018

Votati articolul "Incepand cu 01 iulie plata impozitelor si contributiilor se face intr-un cont unic de trezorerie":
Rating:

Nota: 4.17 din 5 din 18 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X