Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Stiri Contabilul.ro | Stiri

Lucian Heius, seful ANAF, cu ochii pe firmele care nu au cont bancar

Data aparitiei: 10 Octombrie 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Lucian Heius, seful ANAF, cu ochii pe firmele care nu au cont bancar
controale fiscalecont bancarevaziune fiscala

350.000 de societati nu au cont in banca, ceea ce a atras atentia autoritatilor fiscale fiindca poate reprezenta risc mare de evaziune fiscala. 

"Exista 350.000 de societati, in general mici, care nu au cont bancar. Din punctul meu de vedere e cumva anormal. Adica daca ai o firma trebuie sa ai si un cont bancar. Legea nu-i obliga, dar sa faci o lege pentru un lucru care mi se pare de bun simt…
Inclusiv la firmele care sunt platitoare de TVA, 499.600 de firme sunt inregistrate, 83.000 nu au cont in banca, dar au cont de TVA, ca legea le permite"
, a spus Lucian Heius, seful ANAF, in cadrul unui interviu acordat B1TV. 

Presedintele Fiscului a mai adaugat ca isi doreste sa gaseasca o formula prin care intreprinzatorul a fie obligat sa isi deschida un cont in banca. 

"Haideti sa fim cinstiti: cel care prefera sa lucreze cu cash, fara sa puna bani in banca, are un risc mare de evaziune fiscala”, a mai spus presedintele ANAF. 

Heius, despre controalele intense la firmele mici

Presedintele ANAF a respins acuzatiile conform carora inspectorii ANAF si-ar concentra controalele fiscale pe firmele mici, dar nu si la multinationale. 

Eu am spus, cand am preluat mandatul de presedinte ANAF, ca n-o sa irosesc forta de control pe care o are ANAF controland firmele mici. Trebuie sa directionam efectivele pe care le avem catre marii contribuabili, ci mai ales unde e evaziunea fiscala. Atunci, facem analize de risc la care lucram luna de luna. De cinci luni nu cred ca poate o firma sa spuna ca a fost controlata cum era in anii precedenti. Antifrauda s-a dus spre locurile unde chiar se face marea evaziune fiscala", a punctat Heius.

 

Sursa foto: Facebook.com/Lucian Heius






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X