email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP: Din 10 septembrie, firmele pot solicita ajutor de stat pentru stimularea investitiilor

MFP: Din 10 septembrie, firmele pot solicita ajutor de stat pentru stimularea investitiilor
mfpbuget de statacorduri finantare

Ministerul Finantelor Publice (MFP) anunta ca, din data de 10 septembrie, firmele pot completa si depune cereri de finantare prin schema de ajutor de stat 807/2014.


Ministerul Finantelor Publice stimuleaza investitiile cu impact major in economie, astfel ca de luni,10 septembrie 2018. Conditionat de aprobarea si intrarea in vigoare a ordonantei de rectificare a legii bugetului de stat pe anul 2018, se pot depune cereri de finantare prin schema de ajutor de stat 807/2014. Cererile de acord pentru finantare, insotite de documentele justificative, se transmit la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, din Bd. Libertatii nr. 16, sector 5, Bucuresti, mentionandu-se pe plic: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr. 807/2014”, reiese din comunicatul de presa publicat pe site-ul institutiei.

Bugetul alocat schemei in anul 2018 pentru emiterea de acorduri pentru finantare cu plata in perioada 2019-2021 este de 614 milioane lei.

Bugetul de 614 milioane de lei reprezinta prima alocare bugetara din anul 2018 din bugetul schemei de ajutor de stat neutilizat pana in anul 2018 in valoare de 1,8 miliarde lei.

Cererile de acord pentru finantare se analizeaza si se solutioneaza in ordinea inregistrarii si in limita creditelor de angajament si bugetare aprobate prin legile bugetare anuale.


Ministerul Finantelor Publice va publica pe site-ul sau, saptamanal, lista cererilor de acord pentru finantare depuse si stadiul analizei acestora (in analiza, s-a emis acord, s-a emis scrisoare de respingere, in asteptare, dupa caz).


In cazul in care, in urma evaluarii se emit scrisori de respingere a cererilor de acord pentru finantare, si astfel raman disponibile credite de angajament si bugetare cererile de acord pentru finantare ramase in asteptare, care nu au facut obiectul evaluarii din cauza faptului ca ajutorul solicitat depasea bugetul alocat, se vor analiza in ordinea inregistrarii.


Pentru Cererile de acord pentru finantare, aflate initial in asteptare, termenele de analiza/solutionare prevazute de actul normativ vor curge de la data publicarii pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a listei saptamanale a cererilor depuse.


Cererile de acord pentru finantare nesolutionate pana la data epuizarii creditelor de angajament si bugetare aprobate prin legile bugetare anuale se restituie intreprinderilor.


Toate informatiile privind conditiile care trebuie indeplinite in vederea obtinerii finantarii si modul de completare a documentelor necesare se regasesc la sectiunea Ajutor de stat – H.G. nr. 807/2014.


Orice intrebari, sesizari si solicitari de clarificari referitoare la prevederile acestui mecanism de finantare pot fi adresate prin intermediul platformei dedicate, aflata la dispozitia operatorilor economici pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.
       
Initial, Guvernul a anuntat deschiderea schemei de ajutor de stat cu data de 27 august 2018, luand in considerare ca pana la aceasta data ordonanta de rectificare a legii bugetului de stat era deja intrata in vigoare.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
mfpbuget de statacorduri finantare


Data aparitiei: 03 Septembrie 2018

Votati articolul "MFP: Din 10 septembrie, firmele pot solicita ajutor de stat pentru stimularea investitiilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X