Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Stiri Contabilul.ro | Stiri

Schimbari MAJORE la microintreprinderi: reducerea etapizata a plafonului si eliminarea microfirmei fara salariati

Data aparitiei: 08 Iunie 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Schimbari MAJORE la microintreprinderi: reducerea etapizata a plafonului si eliminarea microfirmei fara salariati
microintreprindereplafonregim fiscalmicrofirma

Coalitia de guvernare pregateste schimbari majore privind microintreprinderile, printre care se afla reducerea in etape (pe ani) a plafonului si eliminarea microfirmei fara salariati, potrivit profit.ro

Expertii Coalitiei au elaborat un plan care prevede reducerea plafonului de incadrare la microintreprindere de la 1 milion de euro la 500.000 de euro in anul 2023, urmat de o scadere la 300.000 de euro in anul 2024 si 100.000 de euro in anul 2025.

Alta modificare aflata in discutie este eliminarea posibilitatii de a avea microintreprinderi fara salariati si cu cota de 3%. De altfel, vor aparea conditionari si la numarul de microfirme detinute de acelasi beneficiar.

Masura privind scaderea plafonului de incadrare la microintreprindere la 500.000 de euro nu este noua, ci a mai fost propusa la finalul anului 2021, cu aplicare de la 1 ianuarie 2022. In urma dezbaterii intense pe acest subiect si a opozitiei mediului de afaceri, Guvernul Ciuca a luat decizia de a nu a proba aceasta reducere

"Guvernul nu va aproba o astfel de initiativa, antreprenorii romani au nevoie de un mediu predictibil si prietenos pentru a-si dezvolta si consolida afacerile cinstit si nu trebuie taxati suplimentar.", preciza Ciuca la finalul unei sedinte de Guvern organizata in decembrie 2021. 



Impozitarea ca microintreprindere a devenit cel mai raspandit sistem de impozitare a afacerilor din Romania. Un calcul simplu arata ca, la aceeasi cifra de afaceri, impozitarea ca microintreprindere (1%-3% impozit pe venit) va permite sa ramaneti cu mai multi bani fata de impozitarea ca societate comerciala obisnuita (16% impozit pe profit). Desi suna promitatoare aceasta forma juridica, totusi nu putem sa neglijam provocarile si situatiile interpretabile care iti pot pune in carca amenzi colosale. 

Avem solutia pentru toate microintreprinderile din Romania: Microintreprinderi 2022. Regim fiscal-contabil. Lucrarea explica impecabil, intr-un stil clar si excelent argumentat, ce obligatii are firma in 2022, ce aspecte trebuie urmarite cu precadere si – foarte important! - ofera o selectie a celor mai frecvente si controversate spete intalnite in practica.
 

Sursa foto: Pixabay.com






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X