Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
email
Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
 Cartea Verde a Contabilitatii 2018

Exclusiv: ANAF se pregateste pentru intrarea in vigoare a GDPR

Exclusiv: ANAF se pregateste pentru intrarea in vigoare a GDPR
anafdate personalecontribuabiligdpr

La solicitarea echipei contabilul.ro, ANAF anunta ca din data de 25 mai, vineri, datele contribuabililor vor fi in continuare protejate.

In prezent, protectia datelor care au caracter personal este reglementata de catre Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si la libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.

ANAF colecteaza in mod direct si indirect date care au caracter personal si le prelucreaza in conditiile Legii nr. 677/2001, in urmatoarele scopuri:

a) indeplinirea atributiilor prevazute prin HG nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea ANAF, cu modificarile si completarile ulterioare;

b) indeplinirea prevederilor legale prevfazute de Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.


ANAF este operator autorizat pentru obtinerea de date cu caracter personal despre persoanele fizice, ca urmare a activitatilor desfasurate de organele fiscale in vederea administrarii creantelor fiscale, depunerii declaratiilor fiscale, prevazute de lege, de catre contribuabili precum si aschimbului de informatii realizat cu autoritati/institutii de drept public si/sau privat.


Ce masuri urmeaza ANAF sa ia dupa 25 mai?

Intrebati de echipa noastra ce se va intampla cu datele personale ale contribuabililor dupa data de 25 mai si ce masuri se vor aplica in acest sens, specialistii ANAF ne-au mentionat ce proceduri urmeaza sa puna in aplicare.

In ceea ce priveste aplicarea regulamentului, ANAF are in vedere asigurarea continuitatii protectiei datelor care au caracter personal si pregateste proceduri/instructiuni in care vor fi detaliate masuri, asigurand respectarea in totalitate a prevederilor legale cu privire la prelucrarea datelor:

- respectarea principiilor legate de prelucrarea datelor cu caracter personal;

- implementarea practica a conditiilor privind legalitatea prelucrarii acestor date;


PFA. Contributii, Taxe, Impozite si Deduceri in 2018
PFA. Contributii, Taxe, Impozite si Deduceri in 2018

Vezi detalii

Cartea Verde a Contabilitatii 2018
Cartea Verde a Contabilitatii 2018

Vezi detalii

Penalitati, dobanzi si majorari de intarziere
Penalitati, dobanzi si majorari de intarziere

Vezi detalii


- desemnarea unui responsabil ce are ca atributii principale facilitarea si monitorizarea conformitatii cu normele de drept al Uniunii sau drept intern;

- efectuarea unei evaluari a impactului asupra protectiei datelor atunci cand prelucrarea este “susceptibila sa genereze un risc ridicat pentru drepturile di libertatile persoanelor fizice;

- intocmirea evidentei activitatilor de prelucrare potrivit art. 30 din RGPD;

- aplicarea unor masuri tehnice si organizatorice menite sa respecte normele aplicabile in materie de protectie a datelor in conformitate cu scopurile prelucrarii;

- implementarea practica a obligatiilor referitoare la notificarea Autoritatii Nationale de Supraveghere, precum si a persoanei vizate, in cazul aparitiei unui incident de securitate in domeniul protectiei datelor care au caracter personal, obligatii instituite de art. 33 si art 34 din RGPD;

- organizarea continua a cursurilor de formare privind protectia datelor cu caracter personal, in scopul dezvoltarii competentelor in domeniul de referinta si consolidarea deprinderilor de lucru cu sistemele de evidenta automate sau neautomate ce contin date cu caracter personal.

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafdate personalecontribuabiligdpr

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Data aparitiei: 21 Mai 2018


Votati articolul "Exclusiv: ANAF se pregateste pentru intrarea in vigoare a GDPR":
Rating:

Nota: 4.94 din 5 din 8 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Monografie contabila plante ornamentale

Intrebare: Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti si mie cum inregistrez o factura de achititie trandafiri, la o societate neplatitore de TVA. Pe factura sunt 10 bucati a 50 lei fiacare si sunt cumparati in scopul ornarii terenului din fata sediului.

Multumesc!

Raspuns: In cazul amenajarii spatiului cladirii si a terenului aferent, inregistrarea contabila se face pe...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 21 Mai 2018 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user

Intrebare antispam: 4 + 1 =
  Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Adauga acest articol in site-ul tau

Subiectele saptamanii

Newsletter zilnic GRATUIT

Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate
Aboneaza-te la newsletterul Contabilul.ro si primesti gratuit Raportul special "Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate".
Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Codul Fiscal 2018 - modificarile legii
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate"


email
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X