email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum arata zona euro acum. Masurile de austeritate alternative nu ar fi fost solutii bune

Taxe si Impoziteajutor financiarimprumuturiFMIzona euromasuri austeritate

Klaus Regling, directorul executiv al Mecanismului european de stabilitate (institutie care ofera asistenta financiara tarilor cu probleme) si-a exprimat opinia cu privire la situatia actuala a zonei euro.

Acesta considera ca vestile sunt bune dat fiind faptul ca se cunoaste o crestere economica in ultima perioada, chiar daca unele tari mai au inca multe de facut in domeniul competitivitatii.

Pe 24 septembrie, domnul Regling a dezbatut situatia zonei euro cu deputatii europeni de la comisia pentru afaceri economice si monetare.

Agentiile de evaluare a creditului reduc din nou gradul unor tari din zona euro. Indica acest lucru faptul ca in urmatoarele luni criza datoriilor se va accentua?

Dimpotriva. Recent am vazut semnale incurajatoare in zona euro. Agentiile au ameliorat gradul Irlandei, de exemplu. In al doilea sfert al acestui an zona euro a inregistrat crestere pozitiva, dupa un an si jumatate de crestere negativa. Somajul a inregistrat o oarecare scadere in majoritatea tarilor in care s-a intervenit cu Fondul european de stabilitate financiara si Mecanismul european de stabilitate. Aceste date economice confirma ca reactia noastra la criza – oferind imprumuturi tarilor aflate sub presiunea pietelor – ofera rezultate.

Dar trebuie sa subliniem faptul ca inca nu am iesit din criza. Pentru a reduce riscurile viitoare, in tarile in care au existat aceste programe trebuie sa continue ajustarea necesara la nivel national. La nivelul zonei euro, tarile trebuie sa respecte noile reguli de coordonare consolidata a politicilor economice. Iar la nivel european, trebuie urmarite componentele diferite ale uniunii monetare.

Grecia este in centrul atentiei de peste trei ani. Va avea nevoie tara de un al treilea pachet de ajutor financiar? Ce face ca tara sa nu poata iesi din criza?

Este prea devreme sa spunem daca va avea sau nu nevoie de un nou ajutor financiar. Dar este clar ca Grecia isi corecteaza dezechilibrele care au provocat criza. Tinand cont de faptul ca inceputul a fost greu, Grecia a facut multe progrese. In trei ani, tara a realizat cea mai mare ajustare fiscala din istorie si a realizat un surplus fiscal primar. Competitivitatea s-a ameliorat si au fost implementate reforme structurale. Dar este important de notat ca ajustarea este departe de a fi completa.

Au scazut salariile, s-au redus serviciile de securitate sociala, dar nu vedem inca o redresare economica. Credeti ca exista o alternativa la politica de austeritate?

Sunt constient de faptul ca in tarile cu aceste programe, situatia este dureroasa pentru o mare parte din populatie. Salariile si pensiile scad, multi oameni isi pierd locurile de munca. Cred ca este importat de subliniat faptul ca celelalte alternative nu ar fi fost durabile si ar fi fost si mai dureroase pentru populatie. Imprumuturile de la Fondul european de stabilitate financiara si Mecanismul european de stabilitate ofera finantare ieftina tarilor care nu mai au acces la piata. Aceste tari trebuie sa foloseasca timpul castigat astfel pentru a face ca economiile lor sa devina din nou competitive si pentru a recastiga increderea investitorilor. Experienta FMI in Coreea de Sud, Brazilia si Turcia arata ca aceasta strategie functioneaza.

Sursa: Parlamentul European



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteajutor financiarimprumuturiFMIzona euromasuri austeritate


Data aparitiei: 26 Septembrie 2013

Votati articolul "Cum arata zona euro acum. Masurile de austeritate alternative nu ar fi fost solutii bune":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X