Noi modificari au fost anuntate pentru Codul fiscal, multe dintre masurile care urmeaza sa fie efectuate avand efecte in sfera de TVA.
Una dintre cele mai mari suprize in acest sens o reprezinta faptul ca plata TVA la 90 de zile pentru societatile cu cifra de afaceri sub 500.000 euro devine optionala.
In concret, ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a anuntat ca noul Cod fiscal va aduce cateva modificari importante. Printre acestea a mentionat prevederile legate de impozitarea firmele de tip holding si modificarea masurii privind plata TVA la 90 de zile, care va deveni optionala pentru societatile cu o cifra de afaceri sub 500.000 euro, de la 1 ianuarie 2014, noteaza Finantistii.ro.
Aceeasi sursa preia declaratiile facute de Chitoiu la un post de televiziune:
"Codul fiscal reuneste sutele de modificari din 2003, cand a fost implementat, la zi. Il facem mai coerent, mai transparent, mai suplu. Vom avea si prevederi legate de holding, de impozitarea societatilor de tip holding.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Azi, in Guvern, am dat aviz favorabil unui proiect de lege initiat de parlamentarii USL privind Legea holdingului. Partea fiscala se va regasi in noul Cod fiscal. De asemenea, pe analizele pe care le avem, plata TVA la 90 de zile pentru societatile cu cifra de afaceri sub 500.000 de euro dorim ca de la 1 ianuarie 2014 sa devina optionala, pentru ca a ingreunat, nu a avut efectul scontat, pozitiv si o sa modificam si aceasta masura fiscala".
Totodata, se precizeaza ca se doreste, cu expertiza Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International, si schimbarea modalitatii de impozitare a proprietatii, dupa cum citeaza sursa amintita mai sus:
"Cu expertiza Bancii Mondiale si a FMI, incercam sa schimbam modalitatea de impozitare a proprietatii. Nu sa crestem impozitul pe proprietate. Impozitul sa nu se mai plateasca in functie de natura juridica a detinatorului proprietatii, persoana fizica sau juridica, ci in functie de destinatia proprietatii, a cladirii sau a terenului. Vor fi venituri mai mari colectate de autoritatile publice locale, pentru ca cei cu imobile si terenuri destinate activitatilor economice vor plati impozite mai mari decat in prezent, cand le detin sub forma de locuinte".