email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF a publicat Ordinul privind sigiliile aplicate de Directia Antifrauda

Taxe si Impozitedirectia antifraudaachizitii publiceantifrauda fiscalasigiliileOANAF nr. 3449/2013


ANAF a publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3449/2013 privind sigiliile aplicate in cadrul activitatii Directiei Generale Antifrauda Fiscala, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 678 din 5 noiembrie 2013.

Redam mai jos continutul OANAF nr. 3449/2013 privind sigiliile aplicate in cadrul activitatii Directiei Generale Antifrauda Fiscala:

Avand in vedere:

- art. 7 lit. D si anexa nr. 5 lit. d) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala;

- art. 6 alin. (2) lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2013 privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative;
- cap. III si cap. IV art. 23 din Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice,

in temeiul art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Art. 1. -
(1) Pentru desfasurarea activitatii, personalul din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care ocupa functia publica de inspector antifrauda, avand in vedere dispozitiile art. 6 alin. (2) lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2013 privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative si art. 7 lit. D si anexa nr. 5 lit. d) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, se vor utiliza sigilii personalizate.

(2) Modelul sigiliului este prezentat in anexa nr. 1, care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2. -
Personalul cu atributii in domeniul prevenirii, descoperirii si combaterii evaziunii fiscale si a fraudei fiscale si vamale cuprinde inspectori antifrauda ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia generala antifrauda fiscala, investiti cu exercitiul autoritatii publice.

Art. 3. -
Sigiliile vor fi inseriate si vor purta in mod obligatoriu stema Romaniei.

Art. 4. -
(1) Eliberarea si utilizarea sigiliilor vor fi consemnate intr-o evidenta nominala condusa la nivelul conducatorului activitatii de antifrauda fiscala.

(2) Modelul evidentei nominale este prevazut in anexa nr. 2, care face parte integranta din prezentul ordin.

(3) Inspectorul general si inspectorii generali adjuncti care conduc structurile regionale de antifrauda fiscala vor desemna cate o persoana care va tine evidenta sigiliilor si va consemna acest fapt in formularul prevazut la alin. (2).

(4) Eliberarea sigiliilor se va face din dispozitia inspectorului general antifrauda fiscala.

(5) In urma desigilarii, sigiliile utilizate vor fi retinute de organele de antifrauda fiscala, in vederea predarii organului emitent pentru operare in evidenta prevazuta la alin. (2).

(6) Sigiliile neutilizate vor fi predate de personalul structurii antifrauda fiscala, in vederea operarii in evidenta prevazuta la alin. (2).

(7) Pierderea sau furtul sigiliului se publica in presa si se anunta directia emitenta in termen de 48 de ore, in vederea consemnarii in evidenta prevazuta la alin. (2).

(8) Personalul care isi inceteaza activitatea de antifrauda fiscala prin transfer, demisie, promovare temporara sau alte modalitati prevazute de reglementarile legale in vigoare va preda sigiliile neutilizate la organul care le-a eliberat, in vederea consemnarii in evidenta prevazuta la alin. (2).

Art. 5. -

Sigiliile personalizate pentru activitatea Directiei generale antifrauda fiscala se vor executa de Regia Autonoma "Monetaria Statului".

Art. 6. -
Directia generala antifrauda fiscala,
Directia generala de investitii, achizitii publice si servicii interne, Directia generala de buget si contabilitate din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Art. 7. -
Prezentul ordin se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
Constantin Mihail



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impozitedirectia antifraudaachizitii publiceantifrauda fiscalasigiliileOANAF nr. 3449/2013


Data aparitiei: 06 Noiembrie 2013

Votati articolul "ANAF a publicat Ordinul privind sigiliile aplicate de Directia Antifrauda":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X