Ultimele saptamani au avut ca subiect principal controalele efectuate de Directia Antifrauda Fiscala, fiind efectuate unele modificari in ce priveste felul in care se ia decizia suspendarii activitatii unei unitati.
Una dintre cele mai importante stiri a fost chiar aceasta: Legislatia se modifica din nou. Prag de 300 de lei pentru diferentele nefiscalizate
ANAF a fost supus atentiei publice mai mult decat oricand in ultimele saptamani, dupa ce controalele derulate de Directia Antifrauda Fiscala au starnit reactii vehemente si de protest din partea celor mai multi patroni de restaurante, cluburi sau magazine inchise.
"Joi, in sedinta de Guvern vom citi in prima lectura acest proiect: se va stabili un prag de 300 de lei al diferentelor nefiscalizate, pornindu-se de la realitatea ca poate exista un maruntis lasat neintentionat. Sau pot fi greseli umane - ai emis 400 de bonuri intr-o zi, dar ai uitat de un bon si vine taman atunci Antifrauda peste tine. Sub acest prag nu vor fi sanctiuni.
Mai apoi, avem o lista actualizata cu toate declaratiile fiscale care se depun in luna APRILIE 2015.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Cartea Verde a Contabilitatii
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Continuam cu o stire care anunta ca forma finala a noului Cod fiscal a primit aviz negativ din partea Consiliului Fiscal care a atras atentia, printr-un document oficial, ca reducerile de taxe vizate ar produce deviavii semnificative de la tintele bugetare pe termen mediu, cu deficite efective de peste 3% pana in 2019, cand deficitul structural va ajunge aproape de nivelul din 2010.
Mai multe aici: Aviz negativ din partea Consiliului Fiscal in ce priveste noul Cod fiscal. Ce spune documentul oficial
O analiza prezentata de consultantul fiscal Irina Dumitrescu ne aduce mai aproape de finalul acestui top. Cititi aici despre regimul special de TVA pentru bunurile second-hand.
Ce se schimba in domeniul CASS si TVA in 2015, potrivit noului Cod fiscal?
Noul Cod fiscal aprobat la jumatatea saptamanii de Guvern aduce modificari in toate ariile din domeniul fiscal si influenteaza semnificativ unele categorii de contribuabili.
In cuprinsul acestui articol, discutam insa cum se modifica prin noul Cod fiscal aspectele care tin de contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) si precizam astfel ca se elimina exceptia prin care se stabileste ca persoanele fizice care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, investitii, precum si din alte surse, nu datoreaza contributie pentru aceste venituri daca mai realizeaza si venituri din salarii, pensii sau venituri din activitati independente.