email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP: Firmele care opteaza pentru TVA la incasare in 2014 calculeaza cifra de afaceri cu operatiunile scutite din 2013

TVA la incasare 2014cifra de afaceristabilirea plafonuluioperatiunile scutitefara drept deducere


Ministerul de Finante a anuntat ca firmele care opteaza pentru sistemul TVA la incasare in 2014 vor avea obligatia de a calcula cifra de afaceri pentru stabilirea plafonului de 2,25 mil. lei incluzand operatiunile scutite de TVA fara drept de deducere din 2013.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2014 au intrat in vigoare noile prevederi privind sistemul TVA la incasare, una dintre modificari referindu-se la modalitatea de determinare a cifrei de afaceri care serveste drept referinta pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei, se arata intr-o nota publicata de Ministerul Finantelor pe pagina de internet. Potrivit noilor prevederi, aminteste Hotnews.ro, in cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei se includ si operatiunile scutite de TVA fara drept de deducere, spre deosebire de reglementarile in vigoare pana la data de 31 decembrie 2013, se mai precizeaza in text.

Ca urmare a acestei modificari, contribuabilii care:

- opteaza pentru a continua aplicarea sistemului TVA la incasare in anul 2014, sau

- opteaza pentru a intra in sistemul TVA la incasare in anul 2014, daca in anul 2013 nu au aplicat sistemul,

vor determina cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei potrivit prevederilor in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2014, incluzand astfel si operatiunile scutite de TVA fara drept de deducere realizate in cursul anului 2013.

De asemenea, noteaza sursa citata, acei contribuabili care au aplicat sistemul TVA la incasare in anul 2013 au obligatia de a verifica daca cifra de afaceri pentru anul 2013, la care adauga si operatiunile scutite de TVA fara drept de deducere din anul 2013, depaseste sau nu plafonul de 2.250.000 lei, determinat conform prevederilor art. 1342 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, astfel cum a fost modificata si completata prin OUG nr. 111/2013. In situatia in care cifra de afaceri astfel determinata depaseste plafonul de 2.250.000 lei, persoanele impozabile trebuie sa solicite iesirea din sistem, pana la data de 25 ianuarie 2014.

Totodata, o modificare aferenta noilor prevederi are in vedere persoanele impozabile care au fost inregistrate in scopuri de TVA incepand cu data de 1 ianuarie 2014 si care au fost inscrise incepand cu aceasta data si in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare.

Ca urmare a faptului ca sistemul de TVA la incasare a devenit optional incepand cu acest an, in situatia in care persoanele la care am facut referire mai sus doresc sa renunte la aplicarea sistemul TVA la incasare, acestea au posibilitatea solicitarii iesirii din sistem prin optiune prin depunerea unei notificari (Formularul 097) oricand in cursul anului 2014, intre 1 si 25 ale lunii, conform prevederilor art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2013.

Aceste persoane impozabile aplica sistemul TVA la incasare pana la data radierii din Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare.

Sursa: hotnews.ro



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
TVA la incasare 2014cifra de afaceristabilirea plafonuluioperatiunile scutitefara drept deducere


Data aparitiei: 24 Ianuarie 2014

Votati articolul "MFP: Firmele care opteaza pentru TVA la incasare in 2014 calculeaza cifra de afaceri cu operatiunile scutite din 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X