email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reducerea TVA si la alte alimente si cumularea pensiei cu salariul. Propuneri noi

Beneficii socialecumulare pensiesalariulangajati la statreducerea caspropuneri

In sesiunea de toamna, pe agenda de lucru se regasesc mai multe proiecte de lege care prevad beneficii sociale, unele dintre acestea fiind  posibilitatea cumulului pensiei cu salariul sau reducerea TVA pentru lapte, fructe si legume.

Prin urmare, in afara de reducerea CAS si amnistia fiscala, in sesiunea de toamna se regasesc si aceste proiecte printre care se numara si o propunere legislativa care permite pensionarilor cu venituri care depasesc nivelul salariului mediu brut pe economie sa cumuleze pensia cu salariul ca angajati la stat.

Potrivit Mediafax, propunerea legislativa pentru abrogarea unor prevederi din Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International ii are ca initiatori, printre altii, pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, senatorii Viorel Arcas, Laurentiu Coca, Alexandru Cordos (PSD) si deputatii Ana Birchall, Iulian Iancu, Florin Iordache, Nicolae Nica (PSD) si Bogdan Ciuca (PC).

Aceeasi sursa noteaza ca in nota de fundamentare a initiativei, se precizeaza ca, potrivit Constitutiei, pensia este un drept fundamental, garantat in intregime si se datoreaza pentru munca prestata in trecut, iar, asa cum arata jurisprudenta CEDO, dreptul de creanta este ocrotit in aceeasi masura ca si dreptul de proprietate.

Semnatarii proiectului amintesc ca, anterior, Curtea Constitutionala a stabilit ca prin aceste reglementari se limiteaza dreptul la munca sau chiar dispunand incetarea fortata a acestora pornind de la un criteriu discriminatoriu, respective nivelul pensiei nete aflate in plata.

Sursa amintita citeaza documentul inaintat de initiatori:

"In sistemul public, o persoana ce are o inalta pregatire de specialitate si experienta acumulata in domeniul in care a activate este foarte greu de inlocuit. Avem nevoie de personal cu vasta expertiza in anumite domenii. De aceea, este normal si firesc ca persoanele care doresc sa ocupe un post deja bugetat in sistemul public sa aiba acces la dreptul de a munci fasa a fi discriminati si fara limitari imperative ale legii".

Proiectul a primit raport de admitere din partea Comisiei pentru munca a Senatului si are mari sanse sa fie aprobat de Senat, care este prima Camera sesizata.

In ce priveste TVA-ul, aceasta propunere legislativa ce urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului prevede reducerea cotei de TVA pentru laptele de consum, legumele si fructele proaspete la 9 la suta.

Argumentand prin datele INS, nota de fundamentare arata ca circa 50 la suta din totalul cheltuielilor unei gospodarii din Romania sunt facute pentru mancare, in anul 2012 consumul mediu anual pe cap de locuitor fiind de 66,9 kg de fructe proaspete, 142,5 kg de legume proaspete si 226,9 litri de lapte si produse din lapte.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Beneficii socialecumulare pensiesalariulangajati la statreducerea caspropuneri


Data aparitiei: 02 Septembrie 2014

Votati articolul "Reducerea TVA si la alte alimente si cumularea pensiei cu salariul. Propuneri noi":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X