In analiza de mai jos, stabilim in ce masura o societate are obligatia de a utiliza case de marcat si daca pentru avansurile incasate in numerar exista obligatia de a emite bon fiscal. In cazul unui raspuns afirmativ, stabilim in ce mod, la stornarea avansului, se poate introduce suma cu minus in casa de marcat.
Din punct de vedere al inregistrarii pe casa de marcat, societatea are obligatia emiterii bonului fiscal pentru orice suma incasata, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie, conform art.1 alin.(1) si (2) OUG 28/1999, cu modificarile si completarile in vigoare.
- Ian 2040 locuri
disponibileSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, editia 150
2025, Hotel Crowne Plaza****, BucurestiVezi detaliiInscriere - Ian 2099 locuri
disponibileVideo Seminarul National de Fiscalitate si Contabilitate - CU intrebari
2025, Platforma www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere
In cazul de fata se va emite bon fiscal pentru avans in momentul incasarii, iar in momentul livrarii marfii ori prestarii de servicii se va storna avansul incasat (va aparea cu semnul minus pe bon) si se va mentiona valoarea integrala a marfii livrate, conform art.4 alin.(1).
Referitor la procedura inscrierii avansului cu semnul minus pe bonul fiscal, societatea trebuie sa solicite firmei care asigura service-ul casei de marcat programarea acesteia pentru cazul de stornare avans incasat si instruirea personalului in acest sens.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor Manual de politici contabile - Stick USB Cartea Verde a Contabilitatii
Raspuns oferit pentru