Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Impozit suplimentar pentru afacerile care functioneaza bine

Data aparitiei: 07 Aprilie 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
impozit suplimentarimpozitul pe profitproiectsupermarketuriafaceri succes

Un argument care vizeaza succesul unei afaceri este considerat de parlamentari ca just in motivarea unui nou proiect care aduce impozit suplimentar pentru supermarketuri.

Astfel, conform proiectului initiat recent, supermarketurile ar putea fi obligate sa achite un impozit suplimentar, pe langa impozitul de 16%. Motivatia parlamentarilor? Afacerile supermaketurilor merg "ca pe roți", iar dovada consta, citeaza Profit.ro, in înghesuiala clienților la casele de marcat.

Acest impozit se va aplica in cazul in care proiectul va vi votat de cele doua Camere ale Parlamentului si promulgat de presedintele Klaus Iohannis.

La acest moment, proiectul introduce un impozit suplimentar calculat la venitul anual al unui supermarket si este stabilit într-un cuantum de 0,5% pentru suma care depăseste un venit anual de 3 milioane de euro si de 1,2% pentru suma care depăseste un venit anual de 50 de milioane de euro.

Conform Profit.ro, parlamentarii sustin ca daca magazinele mici sunt falimentare din cauza ca le-au scazut vanzarile, afacerile mari precum cele ale supermarketurilor ar trebui impozitate pentru ca au atat de mult succes.

 "Dupa inghesuiala de la casele de marcat, se vede ca au succes. Romanii muncesc din greu in strainatate, trimit bani in tara, iar patronii acestor mega magazine din afara isi vand marfurile in Romania si duc profitul in tarile lor, platind taxe si impozite la fel ca micii comercianti. Suplimentar, ei percep de la furnizorii autohtoni o serie de taxe si comisioane pentru a le primi, depozita si desface marfa", citeaza sursa de mai sus motivarea proiectului.

De asemenea, parlamentarii propun ca sumele care s-ar incasa din impozitarea suplimentara a afacerilor sa fie finantate programe care sa ii ajute pe micii comercianti.

Ramane insa intrebarea care trebuie adresata antreprenorilor: pe o piata concurentiala, succesul trebuie atins prin dezvoltarea afacerii in mod onest. De asemenea, daca se impun limite pentru succesul afacerilor si pentru castigurile foarte mari, poate fi aplicata o politica si in ce priveste castigurile persoanelor fizice care depasesc un anumit cuantum pentru a ajuta astfel, din impozitele colectate, persoanele care obtin venituri mai mici.

Va asteptam opiniile cu privire la propunerea parlamentarilor. Vi se pare justa argumentarea din proiect? Cum considerati dumneavoastra nota de fundamentare oferita de initiatorii acestei propuneri?






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X