email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 firme de contabilitate din lume. Cum arata acestea si ce ne pot invata?

top firme contabilitateprimele 10 firmedeloittececcarkpmg

Revista International Accounting Bulletin a publicat si la inceputul acestui an topul celor mai puternice si de succes firme de contabilitate din lume, fie ca vorbim de asociatii sau retele. Topul a fost construit tinand cont de castigurile acestor firme si de numarul de angajati. Este un top in care orice firma de contabilitate si-ar dori sa se afle, iar numele pe care le veti regasi

Iata care sunt primele 10 firme de contabilitate din lume, potrivit noului raport publicat la acest inceput de an si citat de CECCAR:

"Deloitte revine in top, detronand PwC de pe primul loc cu o diferenta de 904 milioane USD, cu venituri din onorarii de 36,8 miliarde USD in anul care s-a incheiat la 31 mai 2016. PwC a raportat 35,9 miliarde USD in anul care s-a incheiat la 30 iunie 2016, pierzand primul lor pe care il ocupase cu un an inainte. Situandu-se pe locul 4, KPMG, care s-a pozitionat dupa celelalte trei mari firme de contabilitate in ultimii doi ani, pare sa revina pe un trend ascendent, raportand o crestere de 4% a veniturilor din onorarii, ajungand la 25,4 miliarde USD.

In clasamentul asociatiilor, aproape toti participantii din jumatatea inferioara au raportat o scadere a veniturilor din onorarii, cifrele indicand ca urmeaza o perioada dificila pentru firmele mai mici a caror stabilitate poate fi expusa la risc fara o masa critica si o prezenta efectiva la nivel global".

In cadrul unei mese rotunde ce a avut loc la Londra si care a reunit directori executivi si directori de operatiuni din retele si asociatii de contabilitate, au fost discutate rezultatele studiului global realizat de International Accounting Bulletin si au fost analizate noi tendinte si directii:

"Actorii mai mici vor avea dificultati in urmatorul an si se preconizeaza o continuare a consolidarii pe piata contabila atat pentru retele, cat si pentru asociatii. […] De asemenea, pe masura ce progresele tehnologice transforma profesia contabila printr-o automatizare mai mare, rolul contabililor este din ce in ce mai putin unul de responsabil pentru conformitate si mai mult unul de consilier strategic. Prin urmare, investitiile in tehnologie sunt esentiale pentru succesul pe termen lung al firmelor de contabilitate.

Rolul dinamic al contabililor inseamna si ca firmele au nevoie acum sa recruteze persoane cu un profil si o pregatire mai diverse. Pe langa contabilii stagiari, firmele cauta acum ingineri, specialisti IT si alti experti", aminteste  Vincent Huck, citat de CECCAR.

Aceeasi sursa mentioneaza ca una din preocuparile exprimate pe parcursul acestei reuniuni a fost faptul ca firmele de contabilitate trebuie acum sa concureze nu doar intre ele, ci si cu alte sectoare de activitate care par mai atractive pentru generatiile mai tinere; o alta preocupare este mediul macro-economic, caracterizat de volatilitate si incertitudine (tensiuni politice, scandaluri fiscale, alegeri importante in Europa si America).

Gasiti raportul complet publicat de International Accounting Bulletin aici.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
top firme contabilitateprimele 10 firmedeloittececcarkpmg


Data aparitiei: 13 Martie 2017

Votati articolul "Top 10 firme de contabilitate din lume. Cum arata acestea si ce ne pot invata?":
Rating:

Nota: 4.92 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X