email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salariul minim va fi majorat la 1.900 lei. Amenzi de 2.000 lei pentru firmele care se opun

Salariul minim va fi majorat la 1.900 lei. Amenzi de 2.000 lei pentru firmele care se opun
salariul minimmajorarea salariuluiministrul munciiamenzi

Conform unor declaratii recente facute de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, Guvernul va  majora salariul minim la 1900 lei brut, dupa ce va fi aprobata o Hotarare de Guvern in acest sens. 

Potrivit ministrului, hotararea va fi aprobata saptamana aceasta:


"Da, obligatoriu. in acelasi timp cu bugetul, vom avea aceasta Hotarare de Guvern referitoare la salariul minim, care ramane la 1.900 de lei, asa cum s-a stabilit, pentru ca este vorba si de intoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amanarii acestei Hotarari de Guvern nu a fost altul decat ca ea trebuie sa stea o anumita perioada de timp pe site pentru dezbateri. S-a cerut transparenta si s-au efectuat mai multe etape in acest sens. Deci da, va fi",

Conform Agerpres, in ceea ce priveste programarea unei dezbateri a bugetului in aceeasi sedinta, ea spus ca ministrul Finantelor, Ionut Misa, este cel care trebuie sa raspunda la aceasta intrebare.

"Chiar nu stiu mai multe amanunte, stiu ca s-a discutat bugetul cu Ministerul Muncii si nu avem niciun fel de problema cu pensiile si salariile anul viitor", a dat asigurari Vasilescu.

De asemenea, informeaza aceeasi sursa, Hotararea Guvernului pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata ar fi trebuit aprobat in sedinta de Guvern din 8 noiembrie, insa, potrivit unor surse oficiale, a fost retras de pe ordinea de zi pentru ca trebuia discutat in Consiliul Economic si Social (CES), iar pentru acest lucru trebuia sa stea o anumita perioada in dezbatere publica.

Conform notei de fundamentare, prin acest proiect de Hotarare a Guvernului se propune ca salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata sa fie majorat la 1.900 lei lunar incepand cu data de 1 ianuarie 2018, pentru un program complet de lucru de 166,666 ore in medie pe luna, ceea ce reprezinta o crestere de 31,03% fata de luna decembrie 2017.

"Incheierea unui contract individual de munca cu stabilirea unui salariu de baza mai mic decat cel prevazut in prezentul proiect de Hotarare de Guvern constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 300 de lei la 2.000 de lei, fiind distincta de cea prevazuta de Codul Muncii. Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor se realizeaza de catre inspectorii de munca", se precizeaza in nota de fundamentare.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariul minimmajorarea salariuluiministrul munciiamenzi


Data aparitiei: 28 Noiembrie 2017

Votati articolul "Salariul minim va fi majorat la 1.900 lei. Amenzi de 2.000 lei pentru firmele care se opun":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X