email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ABC-ul investitiei la Bursa

ABC-ul investitiei la Bursa
robordividendeprofit

Cu siguranta si voi ati ajuns la concluzia ca in prezent cel mai rau lucru care ti se poate intampla este sa fii neinformat. Cu atatea resurse in jurul nostru, nu poti sa-ti permiti sa spui „n-am stiut, n-am inteles, n-am aflat.” Stii acum cate ceva despre educatia financiara, despre imprumuturile in franci elvetieni, despre criza, Robor, despre imprumuturile online (krediti online), despre biroul de credit. Dar ce este Bursa de valori si piata de capital? Daca te gandesti sa investesti la Bursa, dar inca nu stii ABC-ul, atunci poti citi mai departe, macar sa-ti faci o idee.

Tranzactionarile la Bursa sunt cat se poate de transparente si atat vanzatorii, cat si cumparatorii au acces la informatii in mod permanent. Ca in orice tip de comert, exista un pret de vanzare, numit Ask price, si unul de cumparare, numit Bid price. Atunci cand cele doua preturi ating acelasi nivel, tranzactionarea are loc. Poti cumpara cate actiuni doresti, fara sa fie un numar minim sau maxim.
 

Ce sunt actiunile?

Actiunile sunt titluri de valoare care reprezinta o parte din capitalul unei societati. Persoanele care detin actiuni au dreptul sa primeasca compensatii in bani, numite dividende. Astfel, mai multi actionari detin o anumita parte dintr-o companie. Cand alegi sa investesti la bursa, urmaresti sa cumperi actiuni care vor creste sau nu in valoare pe viitor. De aceea, va trebui sa faci o analiza a profitului companiei, cifrei de afaceri, a calitatii produselor, si a eficientei managerilor.
 

Este investitia la Bursa riscanta?

Este intr-adevar mai riscanta decat daca faci un depozit la banca sau daca investesti in fonduri mutuale de investitii. Ceea ce trebuie sa faci este sa analizezi companiile in care ai vrea sa investesti si sa alegi cateva dintre acestea. Astfel, ai sanse de castig, chiar daca se poate intampla ca unele sa aiba crestere economica, iar altele sa treca printr-o perioada negativa.
 

Cum te ajuta un Broker?

Brokerii sunt intermediarii, acele institutii financiare care pun in legatura cumparatorii cu vanzatorii. Cu ajutorul brokerilor vei deschide un cont, destul de asemanator cu un cont bancar. In acel cont, un client pastreaza bani, dar si actiuni, si obligatiuni. La broker nu se platesc comisioane, ei castigand din comisioanele realizate din tranzactii.
 

Care este cea mai buna strategie?

Cea mai indicata strategie, mai ales pentru incepatori, este sa cauti sa investesti pe termen lung, asta insemnand ca trebuie sa gasesti acele companii care ofera dividende.
 

Ce sunt dividendele?

Dividendele sunt cote parte din profitul unei societati, impartite in sume de bani fiecarui actionar care detine o parte dintr-o companie. Aceste sume de bani sunt distribuite in functie de numarul de actiuni pe care un actionar le detine. Persoanele care primesc dividende platesc si impozit in valoare de 5% pe an din valoarea lor totala.
 

Cum sa incepi sa investesti?

Niciodata sa nu incepi o investitie cu bani imprumutati sau bani de care ai nevoie urgent. De asemenea, primele investitii trebuie sa fie cu sume mici. Realizeaza-ti o strategie pe termen lung si ai rabdare, deoarece si in acest domeniu nu te vei imbogati peste noapte.
 

Daca vrei sa afli cat mai multe despre educatia financiara, si despre tehnici simple de economisire a banilor, sau cum sa-ti asiguri un viitor armonios din punct de vedere financiar, da click aici. Anul de-abia a inceput, asa ca inca ai oportunitatea de a actiona si a face ceva pentru viitorul tau.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
robordividendeprofit


Data aparitiei: 23 Ianuarie 2018

Votati articolul "ABC-ul investitiei la Bursa":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii