Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Declaratii si formulare

Un NOU proiect de ordin al ANAF! Iata ce declaratie IMPORTANTA este in vizor!

Data aparitiei: 16 Mai 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un NOU proiect de ordin al ANAF! Iata ce declaratie IMPORTANTA este in vizor!
declaratia 631anafdeclaratie unicacontributii sociale

Pe site-ul ANAF, la rubrica Transparenta decizionala, a fost publicat proiectul de ordin al presedintelui ANAFpentru aprobarea Procedurii de stabilire si de regularizare a contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale datorate de persoanele fizice, precum si a formularului "Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale”. Acesta a fost postat luni, 14 mai, in dezbatere publica.

In caz ca nu stiti exact despre ce declaratie este vorba, va informam ca Decizia de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale reprezinta formularul 631.
 

ATENTIE!

Acest ordin face referire doar la impozitarea veniturilor realizate in anul 2017.


Prevederile prezentului ordin se aplica pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale datorate pentru veniturile realizate in anul 2017”, dupa cum reiese din document.
 

Procedura de stabilire a contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata, pentru anul fiscal de referinta, de persoanele fizice care realizeaza venituri potrivit Cap. III al Titlului V din Codul fiscal

1. Stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate se determina de organul fiscal competent, pentru urmatoarele categorii de venituri:

a) venituri din activitati independente (venituri din activitati de productie, comert, prestari de servicii, veniturile din profesii liberale si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente);



b) venituri din activitati agricole, silvicultura, piscicultura;

c) venituri din asocierea cu o persoana juridica, contribuabil potrivit titlurilor II, III din Codul fiscal sau Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru care sunt aplicabile prevederile art. 125 din Codul fiscal;

d) venituri din cedarea folosintei bunurilor; e) investitii; f) venituri din alte surse.

2. Stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice pentru anul fiscal de referinta se realizeaza potrivit prevederilor art.175 alin.(5), 178 si 179 din Codul fiscal, pe baza declaratiilor de venit/ declaratiei unice privind 2 impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - capitolul I depuse de contribuabili, precum si pe baza declaratiilor depuse de platitorii de venituri.

3. Stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate, pentru anul fiscal de referinta, se realizeaza si pentru contribuabilii care au depus declaratii privind venitul estimat/norma de venit in luna decembrie si pentru care nu s-au stabilit plati anticipate, conform legii.
 

Consultati in intregime ANEXA 1 aici. >>

ANEXA 2 >>

ANEXA 2 A >>

ANEXA 2 B >>

ANEXA 2 C >>

ANEXA 3 >>
 

Ca urmare a modificarilor legislative, prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.888/2018 a fost aprobat modelul si continutul Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, prin care persoanele fizice declara atat veniturile realizate in anul 2017 (Capitolul I), cat si veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania, impozitul pe venit si contributiile sociale in anul 2018 (Capitolul II)”, se mentioneaza in referatul de aprobare. Consultati textul integral aici. >>

 

Sursa: anaf.ro






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X