email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP a publicat situatiile financiare ale operatorilor economici si entitatilor publice

MFP a publicat situatiile financiare ale operatorilor economici si entitatilor publice
mfpsituatii financiaretaxe si impozite

Situatiile financiare ale firmelor private si ale institutiilor publice sunt disponibile pe data.gov.ro, potrivit unui comunicat al MFP (Ministerul Finantelor Publice).

Pentru asigurarea cadrului dezvoltarii unui mediu de afaceri concurential, transparent si corect, Ministerul Finantelor Publice a incarcat pe portalul data.gov.ro situatiile financiare ale operatorilor economici si entitatilor publice, extrase din documentele depuse de acestia. Seturile de date deschise faciliteaza descarcarea, analiza si reutilizarea informatiilor stocate in bazele publice de date cu documentele depuse de platitorii de taxe si impozite.

Datele deschise sunt date primare, structurate, procesabile in mod automat. Acestea sunt accesibile, disponibile si pot fi utilizate in mod liber, reutilizate si redistribuite de catre oricine in orice scop, inclusiv comercial. Seturile de date in format deschis vor fi actualizate de doua ori pe an, respectiv la un interval de 6 luni. Datele vor putea fi descarcate/vizualizate o perioada de 10 ani de la actualizare, se anunta in comunicatul MFP.

Prin aceasta masura, asiguram respectarea angajamentelor Romaniei de a aplica principiile transparentei si guvernarii deschise. Astfel, Guvernul Romaniei isi indeplineste obiectivele asumate in cadrul Parteneriatului pentru Guvernare Deschisa”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Parteneriatul pentru Guvernare Deschisa reprezinta initiativa internationala la care Romania a aderat in anul 2011, ale carei obiective s-au reflectat in primele angajamente asumate prin Memorandumul de aprobare a primului Plan national de actiune (iulie 2012 – iunie 2014). Aceste obiective s-au concretizat prin masuri privind deschiderea datelor publice si incurajarea dialogului intre reprezentantii administratiei publice si societatea civila. In data de 3 aprilie 2018, Guvernul Romaniei a fost acceptat pentru al doilea mandat consecutiv in cadrul Comitetului Director al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisa.

Seturile de date au fost incarcate pe portalul data.gov.ro in baza prevederilor Ordinului ministrului finantelor publice nr.2045/2018 care modifica si completeaza Ordinul ministrului finantelor nr. 1.485/1999 pentru publicarea pe serverul Ministerului Finantelor a informatiilor privind platitorii de impozite si taxe inregistrati (agenti economici si institutii publice).

Datele in format deschis sunt foarte utile pentru cercetarea in domeniul economic, in special evaluarea impactului politicilor economice, care pot contribui substantial la calitatea politicilor publice in domeniul economic si fiscal. Multe schimbari legislative in domeniul economic, fiscal si social, pot avea efecte diferite asupra firmelor in functie de sectorul de activitate al acestora, marimea lor si alte caracteristici. De aceea, pentru estimarea acestor efecte este necesara folosirea datelor la nivel de firma.

Folosirea datelor administrative la nivel de firma pentru evaluarea si fundamentarea initiativelor legislative este o practica adoptata de majoritatea tarilor din UE. Initiative asemanatoare au fost adoptate recent in Croatia, Cehia, Slovacia si Slovenia, in timp ce in Ungaria o astfel de masura a fost adoptata din 2007. Accesul la aceste date a avut ca rezultat cresterea numarului de lucrari stiintifice in domeniul economic care au folosit date administrative la nivel de firma. Evidentele empirice din aceste lucrari au dus la o cunoastere mai aprofundata a costurilor si beneficiilor diverselor politici economice si, astfel, la imbunatatirea calitatii lor.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
mfpsituatii financiaretaxe si impozite


Data aparitiei: 15 August 2018

Votati articolul "MFP a publicat situatiile financiare ale operatorilor economici si entitatilor publice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X