email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REMINDER Ce date NU se inregistreaza in versiunea actuala a Registrului General de evidenta a salariatilor

REMINDER Ce date NU se inregistreaza in versiunea actuala a Registrului General de evidenta a salariatilor
revisalitmsalariu brut

Vom reveni asupra unor previzari mai vechi facute cu privire la modul de transmitere a datelor in registrul general de evidenta a salariatilor.

Pentru o cat mai buna intelegere a procedurilor legale, Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj atrage atentia angajatorilor gorjeni cu privire la indeplinirea prevederilor legislative legate de transmiterea datelor in registrul general de evidenta a salariatilor.
Conform prevederilor Hotararii de Guvern nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor:

    • art. 3, alin. (2), lit. h „ Angajatorii (...) completeaza registrul in ordinea angajarii persoanelor, cu urmatoarele date, fara a avea caracter limitativ....
h) salariul de baza lunar brut, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca sau, dupa caz, in contractul colectiv de munca”.

    • art. 14, alin. (2) „Pana la data achizitionarii noului sistem informatic, angajatorii prevazuti la art. 1 vor transmite datele in registru conform aplicatiei informatice existente pe portalul Inspectiei Muncii la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari”.
In sistemul informatic REGES privind Registrul General de Evidenta a Salariatilor angajatorii transmit numai informatii privind salariul de baza lunar brut si sporurile conform versiunii actuale a aplicatiei informatice REVISAL 6.0.6 existenta pe portalul Inspectiei Muncii https://reges.inspectiamuncii.ro, in acord cu specificatiile tehnice puse la dispozitie de Inspectia Muncii pentru angajatorii care folosesc sisteme proprii de gestionare a registrului.


Avand in vedere prevederile legale sus mentionate, precum si specificatiile tehnice aferente sistemului REGES, corespunzator versiunii 6.0.6 a aplicatiei informatice REVISAL existenta pe portalul Inspectiei Muncii, angajatorii au obligatia sa transmita in registru numai salariul de baza lunar brut si sporurile uzuale mentionate in Anexa 21 din Specificatiile Tehnice – Nomenclator privind sporurile uzuale, respectiv sa completeze campul „Sporuri angajator” pentru situatia in care angajatorii acorda alte sporuri decat cele stabilite in Anexa nr. 21, potrivit comunicatului ITM.

Prin urmare, alte adaosuri la salariul de baza lunar brut, precum comisionale, bonusurile si alte gratificatii acordate de angajatori, NU se vor inregistra in versiunea actuala a sistemului REGES.


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
revisalitmsalariu brut


Data aparitiei: 22 Martie 2019

Votati articolul "REMINDER Ce date NU se inregistreaza in versiunea actuala a Registrului General de evidenta a salariatilor":
Rating:

Nota: 3.88 din 5 din 8 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X