Ce faceti in situatiile atipice legate de facturare, cand Codul fiscal si Codul de procedura fiscala nu explica foarte bine ce e de facut si lasa loc de interpretari? Riscati sa fiti amendat la primul control?
Ca sa evitati orice nesiguranta, va invitam sa consultati lucrarea Factura de la A la Z. Impact fiscal, tratament contabil si declarativ ...click aici pentru detalii si comenzi lucrare >>
Facturile contituie elementul de baza la orice control ANAF, prin intermediul caruia inspectorii pot sa inteleaga ce s-a intamplat in firma dvs. intr-un anumit interval de timp. Mai mult, prin intermediul facturilor ei verifica daca ati respectat prevederile legale si daca ati calculat corect obligatiile de plata catre bugetul de stat.
Lucrarea este realizata de un reputat specialist, expertul fiscal Olga Crevelescu si este un ghid practic foarte detaliat, ce contine informatii necesare despre facturare.
Atentie! Lucrarea contine o sectiune speciala de situatii atipice legate de facturare, cand Codul fiscal si Codul de procedura fiscala nu explica foarte bine ce e de facut si lasa loc de interpretari.
Exemple concrete de situatii sensibile intalnite la facturare:
1. O societate romaneasca achizitioneaza o linie de productie de la un furnizor din UE, aceasta este transportata si montata de furnizor in Romania, la sediul firmei. Furnizorul nerezident a intocmit o factura pentru echipament si una pentru instalare si montare utilaj. Ce regim are acesta operatiune din punctul de vedere al TVA? Dar din punct de vedere contabil?
2. O societate cu sediul Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, presteaza servicii de reparatii asupra unui bun mobil situat pe teritoriul Romaniei. Contractul este incheiat cu o alta societate, cu sediul in Austria, care prezinta un cod valid de TVA eliberat de autoritatile din Austria. In contract, in afara serviciilor reprezentand manopera sunt prevazute si consumabile: uleiuri, piese schimb. Cum trebuie intocmita factura si care este tratamentul declarativ in speta data?
3. O societatea din Romania, platitoare de TVA si de impozit pe profit, efectueaza servicii de inginerie (proiectare) catre un client din afara UE. Serviciile sunt prestate atat in Romania cat si in Irak si sunt legate de modernizarea unui bun imobil din statul clientului. Cum trebuie sa fie factura emisa catre clientul extern - cu sau fara TVA? Care sunt obligatiile declarative legate de aceasta?
Ghidul Factura de la A la Z contine zeci de astfel de studii de caz ...comanda ghidul de aici >>
Lucrati eficient si reduceti la 0 riscul amenzilor! Nu subestimati dificultatea procesului de factuare si luati in calcul toate situatiile atipice care vor aparea. Mult succes!