email
MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OFICIAL Formularul 120 a fost modificat. Ce trebuie sa stie platitorii de accize

OFICIAL Formularul 120 a fost modificat. Ce trebuie sa stie platitorii de accize
formularul 120accizecod fiscaloug 1142018

UPDATE in 20 martie 2020. In Monitorul Oficial nr. 217 din 17 martie 2020 a aparut Ordinul ANAF nr. 706/2020 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.386/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si 120 "Decont privind accizele".

Noul formular se utilizeaza incepand cu declararea obligatiilor anuale aferente anului fiscal 2019. 
 

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.114/2018 au fost modificate si completate prevederile unor acte normative, printre care si prevederile Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele ale Legii educatiei fizice si sportului nr.69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, prin ordonanta sus mentionata, au fost abrogate art.367 - 375 din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si art.70 alin.(1) lit.c) din Legea educatiei fizice si sportului nr.69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

ATENTIE! Ca urmare a modificarilor legislative, platitorii de accize nu mai datoreaza contributiile pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate si cota de 1% datorata Ministerului Tineretului si Sportului, potrivit referatului de aprobare.

Avand in vedere cele de mai sus, se impune modificarea formularului 120 „Decont privind accizele”, care contine informatii detaliate privind sumele deduse in cursul anului, pe destinatiile prevazute de lege, din valoarea accizelor datorate in anul de raportare, pe produse sau grupe de produse accizabile.

Ca urmare, prin prezentul proiect de ordin, se propune modificarea modelului si continutului declaratiei anuale - formularul 120 “Decont privind accizele“ si a instructiunilor de completare a acestuia.


Informatii generale despre formularul 120 “Decont privind accizele”

I. Depunerea decontului

Decontul privind accizele se completeaza si se depune anual de catre operatorii economici, platitori de accize, potrivit titlului VIII "Accize si alte taxe speciale" din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 30 aprilie a anului urmator celui de raportare.Decontul privind accizele se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

In cazul in care contribuabilul/platitorul corecteaza decontul depus, decontul rectificativ se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.
 

II. Completarea decontului

Sectiunea A "Date de identificare a contribuabilului/platitorului"

In caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza codul de identificare fiscala atribuit conform legii, inscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.

In prima casuta se inscrie prefixul RO, in cazul in care contribuabilul este inregistrat in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

In situatia indeplinirii de catre succesorii persoanelor/entitatilor care si-au incetat existenta a obligatiilor fiscale aferente perioadei in care persoana/entitatea a avut calitatea de subiect de drept fiscal, se bifeaza rubrica "Declaratie depusa potrivit art.90 alin.(4) din Legea nr.207/2015 privind Codul deprocedura fiscala" si se completeaza codul de identificare fiscala a succesorului in rubrica din formular prevazuta in acest scop. La rubrica "Cod de identificare fiscala" se inscrie codul de identificare fiscala al
entitatii care si-a incetat existenta.

In rubrica "Denumire" se inscrie denumirea contribuabilului/platitorului.

Rubricile privind adresa se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al contribuabilului/platitorului.

Sectiunea B "Date privind accizele"

Se inscriu sumele cumulate pentru anul de raportare, fiind cuprinse si accizele aferente produselor
provenite din import.

Sectiunea C "Date privind deducerile din accizele datorate"

Se inscriu sumele cumulate, reprezentand deducerile din accizele datorate pentru anul de raportare, in conformitate cu prevederile legale, care se aplica pentru produsele din productia interna, pentru produsele provenite din achizitiile intracomunitare, precum si pentru produsele provenite din import, respectiv contravaloarea marcajelor aferente produselor accizabile supuse marcarii, exclusiv TVA, pentru care se calculeaza acciza datorata in perioada de raportare, potrivit prevederilor titlului VIII "Accize si alte taxe speciale" din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si cele ale titlului VIII "Accize si alte taxe speciale" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.1/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sectiunea D "Date de identificare a imputernicitului":

Se completeaza in cazul in care obligatiile de declarare se indeplinesc de catre un imputernicit, conform Legii nr.207/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.

In caseta "Cod de identificare fiscala" se inscrie codul de identificare fiscala al imputernicitului, inscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.

In rubrica "Nume, prenume/Denumire" se inscriu, dupa caz, denumirea sau numele si prenumele imputernicitului.

Rubricile privind adresa se completeaza, dupa caz, cu datele privind adresa domiciliului fiscal al imputernicitului.

 

Consultati documentele atasate mai jos:

Proiectul de ordin

Anexa 1 - formularul 120

Anexa 2 - instructiuni de completare

Anexa 3 - caracteristici de editare

Referatul de aprobare

de Ghinea Viorica

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul 120accizecod fiscaloug 1142018

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 20 Martie 2020


Votati articolul "OFICIAL Formularul 120 a fost modificat. Ce trebuie sa stie platitorii de accize":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Am obligatia de a completa declaratia unica pentru anul 2017 pentru venituri dn dobanzi bancare ?

Intrebare: In anul 2017 nu am avut alte venituri decat din dobanzi bancare. Pe total an acestea s-au situat sub plafonul de 12800 lei. In aceasta situatie am obligatia completarii si depunerii declaratiei unice pentru impozitare si contributii sociale de sanatate pana la 30.iulie 2018 ? Multumesc.

Raspuns: Deoarece sunt venituri din dobanzi bancarte, si sub 22.800 nu aveti obligatie de olata CAS CASS... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 20 Martie 2020 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 10 - 1 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2020 - ATENTIE la noile Proceduri Contabile!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X