email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANRE: Consumatorii vor suporta taxa de 2% introdusa de OUG 114

ANRE: Consumatorii vor suporta taxa de 2% introdusa de OUG 114
anretaxaoug 1142018

Taxa de 2% introdusa pe cifra de afaceri a companiilor distribuitoare de energie electrica, ce a fost introdusa prin OUG 114/2018, ar putea fi suportata integral de consumatori, casnici si non-casnici, potrivit unor proiecte de ordin publicate de ANRE (Autoritatea de Reglementare in Domeniul Energiei). Prin aceste acte se propune modificarea tarifelor de distributie ce vor fi majorate de la 1 martie cu peste 2,5%, pentru ca distribuitorii sa-si poata recupera taxa achitata de la consumatori.
 

In situatia in care proiectele vor fi adoptate, consumatorii casnici sau industriali vor fi nevoiti sa plateasca taxa prin majorarea tarifelor cu circa 2,5%. Tariful de distributie al E-Distributie Muntenia (pentru Bucuresti, Ilfovul si Giurgiu) va creste de la 107,28 lei/MWh la 109,77 lei/MWh. 


Consultati AICI cresterile celorlalti distribuitori.
 

Conform notei de fundamentare, “avand in vedere cresterea valorii prognozate a costurilor rezultate din plata impozitelor, redeventelor, taxelor si varsamintelor asimilate, stabilite conform legislatiei in vigoare sau de catre autoritatile locale", cauzate de modificarea procentului aplicat la cifra de afaceri realizata in anul 2018 de la 0,1 % la 2%, consideram necesara efectuarea corectiilor aferente costurilor necontrolabile ale operatorilor de distributie si corectarea tarifelor de distributie valabile de la 1 martie 2019”.

Noile tarife pentru serviciul de distributie a energiei electrice, propuse prin actuala modificare a ordinelor in vigoare, conduc la suportarea de catre utilizatorii din aria in care operatorii presteaza serviciul de distributie a unor costuri pentru serviciul de distributie majorate conform cresterilor de tarife mentionate in proiectele de ordin. Modificarea tarifelor va permite asigurarea veniturilor anuale ale operatorilor de distributie concesionari necesare desfasurarii activitatii ca urmare a modificarii aparute in legislatia primara.”, se mai rata in nota de fundamentare.

Saptamana trecuta, ANRE comunica pe pagina de facebook ca amana termenul pana la care companiile de energie si gaze trebuie sa ii transmita cifra de afaceri obtinuta anul 2018. 



Avand in vedere prevederile Ordinului ANRE nr. 224/2018 de aprobare a tarifelor si contributiilor banesti percepute de ANRE in anul 2019, precum si prevederile proiectului de ordin privind aprobarea Metodologiei privind calculul si stabilirea contributiei banesti anuale prevazute la art. 2 alin. (3^1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.33/2007 privind organizarea si functionarea ANRE, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 160/2012, astfel cum a fost introdus prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018 si de modificare a Ordinului 224/2018, proiect care, in prezent, se afla pe circuitul de avizare/aprobare, termenul pentru transmiterea cifrei de afaceri realizate de titularii de licente in domeniul energiei electrice, al energiei electrice si termice in cogenerare pentru componenta energia electrica si al gazelor naturale din activitatile ce fac obiectul licentelor acordate de ANRE se proroga pana la o data care va fi comunicata ulterior.”, potrivit anuntului facut de ANRE. 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anretaxaoug 1142018


Data aparitiei: 25 Februarie 2019

Votati articolul "ANRE: Consumatorii vor suporta taxa de 2% introdusa de OUG 114":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X