Guvernul va renunta la plata somajului tehnic de 75% din salariu si va introduce o alta masura in loc, a anuntat premierul Ludovic Orban joi seara.
Dupa ridicarea starii de urgenta si eliminarea treptata a restrictiilor de circulatie, pentru a ajuta economia sa-si revina cat mai repede, Guvernul ia in calcul suportarea de catre stat a unei parti din salariul pe care firmele il dau in cazul in care angajeaza persoane care au fost in somaj tehnic.
„Masura somajului tehnic urmeaza sa fie inlocuita printr-o masura activa – sustinerea unei parti din salariu pentru companiile care angajeaza persoane care au fost in somaj tehnic”, a anuntat Ludovic Orban la B1TV.
In ceea ce priveste somajul tehnic pentru bugetari, Ludovic Orban s-a razgandit, spunand ca a cazut in totalitate fiindca exista dificultati legate de numarul de institutii si pentru ca ne apropiem de iesirea din starea de urgenta.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
„Proiectul privind somajul tehnic pentru bugetari, pot sa spun ca a cazut in totalitate. Pe de alta parte, era foarte greu de aplicat. Considerentele erau mai mult de natura epidemiologica si, evident, de solidaritate. Am intrat in prelungirea starii de urgenta, nu mai avem contextul. Pana se adopta reglementarea, o aplici pe o perioada de 15 zile? Nu e o perioada de aplicare. Avem dificultati legate de faptul ca sunt multe institutii, domenii de activitate care functioneaza cu motoarele turate si nu poate fi aplicata masura de injumatatire a personalului: Sanatate, profesori, Ministerul de Interne, chiar si cei de la Finante, care au o activitate foarte laborioasa, cei de la Ministerul Muncii, implicati direct in implementarea masurilor de sustinere a angajatilor afectati de criza. Si in privinta autoritatilor locale, la nivelul serviciilor sociale e o incarcatura mare”, a mai specificat premierul Orban.