Incepand cu luna ianuarie, cand a fost publicat Ordinul 51/2021 in Monitorul Oficial, au fost modificate si completate formularele 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” si 710 „Declaratie rectificativa”.
Expertul nostru explica mai jos cum se procedeaza la rectificarea D100.
- Oct 2239 locuri
disponibileSeminarul National de Salarizare si Contributii, editia 47
2024, Hotel Crowne Plaza****, BucurestiVezi detaliiInscriere - Oct 2299 locuri
disponibileVideo Seminarul National de Salarizare si Contributii
2024, Platforma www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere
Specialistii Portal Contabilitate asteapta si intrebarile tale! Obtine PE LOC raspunsul pentru orice speta!
Rectificarea D100: raspunsul specialistului
Instructiunile de completare a acestor formulare au fost publicate in OPANAF nr. 51/2021 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.
Ordinul ANAF nr. 51/2021 a fost publicat in Monitorul oficial nr. 59 din 19 ianuarie 2021.
Potrivit ordinului, declaratia rectificativa 710 se utilizeaza pentru corectarea impozitelor si taxelor administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si stabilite de catre platitori prin autoimpunere sau cu regim de retinere la sursa, declarate in formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat".
In cazul in care se corecteaza mai multe obligatii fiscale care se refera la aceeasi perioada de raportare, pentru fiecare obligatie se completeaza in acelasi formular cate un tabel generat cu ajutorul programului de asistenta.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Pentru obligatii fiscale care privesc perioade diferite de raportare se va completa cate un formular pentru obligatiile fiscale aferente fiecarei perioade de raportare.
Pentru rectificarea sumelor declarate eronat pentru trimestrul IV 2020 la impozit pe profit se va proceda astfel:
- in coloana Suma initiala se completeaza suma care s-a completat eronat in declaratia care se rectifica, respectiv formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat"
- in coloana Suma corectata se completeaza suma corecta reprezentand impozitul sau taxa datorat/datorata in perioada la care se refera declaratia corectata (in cazul d-voastra zero).
Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Mariana Prejbeanu - Expert contabil.
Specialistii Portal Contabilitate asteapta si intrebarile tale! Obtine PE LOC raspunsul pentru orice speta!