Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Altele

Salariul minim in domeniul constructiilor de la 1 ianuarie 2023

Data aparitiei: 21 Decembrie 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Salariul minim in domeniul constructiilor de la 1 ianuarie 2023
OUG 168/2022salariul minimconstructii

Incepand cu 1 ianuarie 2023 pentru domeniul constructiilor, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi majorat la suma de 4.000 lei lunar, dupa cum prevede OUG 168/2022. 

Actul normativ prevede ca de la data de 1 ianuarie 2023 pentru domeniul constructiilor, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste in bani, fara a include indemnizatiile, sporurile si alte adaosuri, la suma de 4.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru in medie de 165,333 ore pe luna, reprezentand in medie 24,194 lei/ora.
 
In perioada 1 ianuarie 2023-31 decembrie 2028, pentru domeniul constructiilor, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de minimum 4.000 lei lunar, fara a include indemnizatiile, sporurile si alte adaosuri, pentru un program normal de lucru in medie de 165,333 ore pe luna.

Este important de mentionat ca prevederile pct 1 si 2 se aplica exclusiv domeniilor de activitate prevazute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal (pentru codurile CAEN mentionate in cadrul acestui articol).

Nerespectarea acestor prevederi de catre societati constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei.

Recalcularea contributiilor si a impozitului se efectueaza in conformitate cu prevederile Codului fiscal. Pentru diferentele de obligatii fiscale rezultate ca urmare a recalcularii contributiilor sociale si impozitului pe venit se percep dobanzi si penalitati de intarziere potrivit dispozitiilor Codului de procedura fiscala.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X