email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apocalipsa dupa alegeri: Motorina se scumpeste, Impozitele cresc, Tichetele de Masa nu se dau

tichetebugetarialegerimotorina1 ianuarie 2013ponta


Nici nu s-au racit bine urnele de vot iar premierul inca sta sa fie anuntat ca au si aparut primele informatii care vorbesc despre scumpiri, mariri de taxe, venituri mici etc samd. Iar vestile nu sunt deloc bune. Ba din contra.
 
Mediafax  anunta ca Guvenul a aprobat majorarea taxelor si impozitelor locale cu pana la 16%. Poate ca va amintiti, este vorba despre acel proiect care a fost postat pe site-ul Ministerului de Finante, dupa care a disparut, MFP explicand ca "prognoza actuala privind rata medie a inflatiei pentru anul 2012, care trebuie folosita la stabilirea indicelui de indexare, este mai mica decat cea luata in calcul la cuantificarea impactului fiscal de la momentul analizei preliminare".

Decizia finala a majorarii taxelor si impozitelor va apartine primariilor. 

Stirile PRoTV  vin cu o informatie si mai importanta: Motorina se va scumpi de la 1 ianuarie 2013 cu 9 bani pe litru. Asta pentru ca de la 1 ianuarie 2013, accizele la motorina vor creste ca urmare a angajamentelor luate fata de Comisia Europeana. Guvernul a propus modificarea Codului Fiscal printr-o Ordonanta de Urgenta.

Aceasta vizeaza antrepozitele fiscale, venite prin directive de la Uniunea Europeana, dar care include si aceasta prevedere.

Pentru bugetari, vestile proaste vin la pachet. Astfel, cu siguranta ii va interesa faptul ca:
 
- Guvernul nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masa, tichete-cadou sau de vacanta, va sista in continuare plata unor indemnizatii lunare reparatorii pentru o categorie de revolutionari, va limita gratuitatile la transportul feroviar si va pastra inghetate angajarile in sistemul public.

- Cheltuielile de personal vor continua sa fie plafonate anul viitor la toate institutiile bugetare, incluzand Presedintia, Parlamentul, Curtea Constitutionala si Curtea de Conturi. Exceptie fac sanatatea si educatia, prioritatea Guvernului fiind reintregirea salariilor, conform premierului Victor Ponta.
 
Daca aveti copii, este bine sa stiti ca "Guvernul va amana din nou, pana in 2014, termenul impus prin lege de la care trebuie sa asigure finantarea sistemului educational cu minimum 6% din PIB, o cota de finantare care nu a fost niciodata alocata sistemului de invatamant de la impunerea prin Legea educatiei a acestei masuri". 

Cat priveste salariile din acelasi sistem bugetar, Primul-ministru Victor Ponta a asigurat ca majorarea salariilor cu 7,5% de la 1 decembrie este acoperita, dar ca pentru luna ianuarie este prevazut, prin lege, ca institutiile sa dispuna de 1/12 din bugetul anului 2012 si a explicat astfel ca anumite acte normative, a caror aplicare a fost amanata pentru anul viitor de Guvernul Boc, nu vor putea fi puse in aplicare in lipsa unui buget aprobat. 

"Va rog pe absolut toti sa ne concentram pe problemele de finantare si de bugetare. Din pacate, nu avem inca bugetul, s-au lungit alegerile, chiar daca unii nu-si aduc aminte ca s-au opus.

Sper sa nu se lungeasca mult prea mult si zona de consultari si de numire a noului Guvern. Nu putem sa venim cu bugetul. In Parlament, sigur, putem sa-l trimitem, dar la inceputul anului avem consultari cu partenerii nostri internationali, comisiile de specialitate in ianuarie si, probabil, undeva dupa 20 ianuarie Parlamentul in sesiune extraordinara pentru aprobarea bugetului"
, a spus Ponta.

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichetebugetarialegerimotorina1 ianuarie 2013ponta


Data aparitiei: 12 Decembrie 2012

Votati articolul "Apocalipsa dupa alegeri: Motorina se scumpeste, Impozitele cresc, Tichetele de Masa nu se dau":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X