email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi reglementari Contabile. Vezi ordinul emis de BNR

ProceduriInregistrari si Politici contabileactive financiarereglementari contabileordin BNR


Va informam ca a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 125/7.3.2013 Ordinul nr. 2 din 20 februarie 2013 pentru modificarea Reglementarilor contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aplicabile institutiilor de credit, aprobate prin Ordinul Bancii Nationale a Romaniei nr. 27/2010.

Avand in vedere prevederile art. 153 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 2 din Ordinul Bancii Nationale a Romaniei nr. 9/2010 privind aplicarea Standardelor Internationale de Raportare Financiara de catre institutiile de credit, ca baza a contabilitatii si pentru intocmirea de situatii financiare anuale individuale, incepand cu exercitiul financiar al anului 2012,

in temeiul prevederilor art. 4 alin. (3) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 420 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 48 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei,

Banca Nationala a Romaniei emite urmatorul ordin:

Art. I
Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aplicabile institutiilor de credit, aprobate prin Ordinul Bancii Nationale a Romaniei nr. 27/2010, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 890 si 890 bis din 30 decembrie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica potrivit prevederilor cuprinse in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. II
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
-****-

Presedintele Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei,

Mugur Constantin Isarescu
ANEXa: Modificari ale Reglementarilor contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aplicabile institutiilor de credit, aprobate prin Ordinul Bancii Nationale a Romaniei nr. 27/2010, cu modificarile si completarile ulterioare

1.La punctul 67, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"67. _
(1) Ajustarile pentru deprecierea creantelor din operatiuni de trezorerie si interbancare se constituie periodic, pe seama cheltuielilor, si se inregistreaza in conturi distincte in functie de nivelul la care au fost identificate deprecierile, astfel:

a) ajustari specifice pentru deprecieri identificate la nivel individual;
b) ajustari pentru deprecieri identificate la nivelul grupurilor de credite si alte creante care nu sunt semnificative la nivel individual si pentru care nu a fost efectuata o evaluare individuala a deprecierii;
c) ajustari colective pentru pierderi generate, dar neidentificate, aferente tuturor creditelor si creantelor (indiferent daca sunt sau nu semnificative la nivel individual), pentru care nu s-au inregistrat ajustari specifice de depreciere potrivit lit. a) de mai sus."

2.La punctul 93, alineatele (2) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

"(2) Activele si datoriile financiare evaluate la valoarea justa prin profit sau pierdere (incluzand activele si datoriile financiare detinute in vederea tranzactionarii si activele si datoriile financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justa prin profit sau pierdere), activele financiare disponibile in vederea vanzarii, investitiile pastrate pana la scadenta, instrumentele de datorie clasificate in categoria «imprumuturi si creante» si instrumentele de capitaluri proprii evaluate la cost se inregistreaza in contabilitate cu ajutorul conturilor din grupa 30 «Operatiuni cu titluri si alte instrumente financiare», cu exceptia instrumentelor derivate care se inregistreaza in conturile deschise in cadrul grupei 31 «Instrumente derivate» si a titlurilor de participare detinute in filiale, in entitati asociate si in entitati controlate in comun, care sunt inregistrate cu ajutorul conturilor din Clasa 4 «Active imobilizate».

(3) Activele financiare incadrate in categoria «imprumuturi si creante», altele decat cele prevazute la alin. (2), se inregistreaza cu ajutorul conturilor corespunzatoare de credite, depozite constituite si alte creante prevazute de Planul de conturi."

Ordinul poate fi consultat integral in Monitorul Oficial amintit.


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

Atentie: ANAF a dat STARTUL controalelor in 2022!


Puteti sa demonstrati realitatea incontestabila a tranzactiilor dvs.?

Descoperiti acum modelele documentelor justificative pe care NU le reglementeaza NIMENI si NIMIC! Dar LE CER toti inspectorii fiscali!

Lucrarea Documente (suplimentare) obligatorii in caz de control va ofera acum colectia de acte si documente justificative pe care niciun inspector nu se asteapta sa le prezentati ca argument indestructibil in favoarea dvs.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ProceduriInregistrari si Politici contabileactive financiarereglementari contabileordin BNR

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 08 Martie 2013


Votati articolul "Noi reglementari Contabile. Vezi ordinul emis de BNR":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 08 Martie 2013 ARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X