Agentia Nationala de Administrare Fiscala organizeaza, pe 17 iunie 2022, primele licitatii privind valorificarea a sase bunuri imobile sechestrate, a declarat Lucian Heius, noul presedinte al institutiei.
Printre principalele obiective stabilite de Fisc pentru viitorul apropiat se numara si recuperarea sumelor stabilitate ca prejudiciu de catre instante in dosarele penale.
"Pe langa combaterea evaziunii fiscale si cresterea gradului de colectare voluntara, ANAF isi propune si sa recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de catre instante in dosarele penale. In acest sens, prin Serviciul sau de executari silite cazuri speciale, ANAF organizeaza, pe 17 iunie, primele licitatii privind valorificarea a sase bunuri imobile sechestrate, reprezentand terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei", a precizat Lucian Heius.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
"Bunurile in cauza au fost sechestrate in baza unei decizii definitive pronuntate de instanta intr-un dosar penal de luare de mita si complicitate la spalarea banilor, vizandu-l pe fostul director al Companiei Nationale Posta Romana, Dan Mihai Toader. Este important de precizat ca de la inceputul anului, din valorificarea bunurilor sechestrate ca urmare a dosarelor penale, ANAF a reusit sa recupereze aproximativ 60 de milioane de lei. Vom continua actiunile pentru recuperarea acestor prejudicii stabilitedeinstantele de judecata.", a explicat presedintele Fiscului.