email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importurile de dispozitive medicale si echipamente de protectie din tari terte sunt scutite de TVA pana la 31 octombrie 2020

Importurile de dispozitive medicale si echipamente de protectie din tari terte sunt scutite de TVA pana la 31 octombrie 2020
comisia europeanatvataxe vamale

CE (Comisia Europeana) a luat decizia de a prelungi, pana la 31 octombrie 2020, scutirea temporara de taxe vamale si de TVA la importurile de dispozitive medicale si de echipamente de protectie din tari terte, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar

Reprezentantii CE explica faptul ca decizia de prelungire cu 3 luni este necesara ca urmare a cresterii numarului cazurilor de coronavirus. "Numarul de cazuri de coronavirus din statele membre constituie inca un risc la adresa sanatatii publice si ca in statele membre sunt inca raportate deficite de dispozitive medicale.", se arata in comunicat.


Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, a declarat: „Trebuie sa depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca dispozitivele medicale si echipamentele de protectie ajung la cei care au nevoie de ele. Din acest motiv, am decis sa extindem cu trei luni scutirea de taxe vamale si de TVA la importurile de astfel de echipamente din tari terte. Pe intreg teritoriul Europei, cadrele medicale au lucrat neobosit pentru a salva cat mai multe vieti si profit de aceasta ocazie pentru a-mi exprima din nou respectul profund si recunostinta.

La 11 iunie 2020, Comisia a consultat toate statele membre, precum si Regatul Unit, cu privire la necesitatea extinderii scutirii, iar acestea au decis sa o solicite. Decizia garanteaza ca masura se va aplica fara intrerupere pana la 31 octombrie 2020.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
comisia europeanatvataxe vamale


Data aparitiei: 29 Iulie 2020

Votati articolul "Importurile de dispozitive medicale si echipamente de protectie din tari terte sunt scutite de TVA pana la 31 octombrie 2020":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X