email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Muncii asteapta solutii de la Posta. Cei suspecti de coronavirus nu pot fi lasati fara nicio forma de venit

Ministrul Muncii asteapta solutii de la Posta. Cei suspecti de coronavirus nu pot fi lasati fara nicio forma de venit
coronavirusministrul munciipensieajutoare sociale

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, asteapta solutii de la Posta Romana, dupa ce compania a anuntat ca va suspenda orice activitate la adresele unde exista persoane in carantina sau izolate la domiciliu din cauza coronavirusului.
 

“Persoanele afectate de coronavirus respectiv cu suspiciune de a purta virusul nu pot fi lasate fara nicio forma de venit. Mai ales in conditiile actuale in care au nevoie de medicamente, hrana. La fel cum acestor persoane suspecte de virus, autoizolate la domiciliu, cineva le duce de mancare si orice alt lucru necesar, si pensia le va fi livrata!”, a postat Violeta Alexandru pe Facebook.

Ministrul Muncii a mai scris ca asteapta solutii de la Posta Romana pentru ca toti pensionarii si beneficiarii de ajutoare sociale afectati de masurile prinvind coronavirusul (carantina sau izolare la domiciliu) sa isi primeasca banii la timp.

Posta Romana trebuie sa imi prezinte solutii pentru ca, in conditii de siguranta, toti pensionarii, toti beneficiarii de ajutoare sociale sa-si primeasca drepturile. Cei care le primesc pe card deja le-au primit, acum vorbim despre cei care le primesc in numerar.”, a subliniat Violeta Alexandru.

Posta este in contract cu institutia aflata in coordonarea Ministerului Muncii - Casa Nationala de Pensii Publice pentru distributia, in numerar, a drepturilor de pensie si a prestatiilor sociale. Pentru orice problema exista solutii si in cursul zilei de astazi Posta imi va prezenta solutii, ca in orice relatie contractuala. Concomitent, Posta trebuie sa clarifice informatiile aparute in spatiul public.”, a completat ministrul Muncii.

In urma actiunii ministrului Muncii, Posta Romana a anuntat ca isi respecta obligatiile privind distribuirea prestatiilor din portofoliul sau, catre toti clientii si ca a dispus masuri administrative pentru contactul controlat al salariatilor postali cu persoanele aflate in carantina sau autoizolare.

Posta Romana a revenit si cu clarificari referitoare la decizia de a suspenda livrarea trimiterilor catre adresele postale in care se afla persoane in carantina sau autoizolare. “A fost o decizie cu aplicabilitate limitata, pana la momentul la care institutiile abilitate urmau sa ne transmita modalitatea de lucru stabilita, in vederea colaborarii cu Directiile Judetene de Sanatate Publica, acestea urmand sa transmita periodic lista cu persoanele care se afla in situatiile mai sus mentionate.”

“In acest moment, ca urmare a discutiilor cu reprezentantii Ministerului Sanatatii s-a stabilit faptul ca nu exista riscul de contaminare, atata timp cat distribuirea prestatiilor sociale catre persoanele aflate in autoizolare se realizeaza de catre postasii dotati cu echipament, masti, manusi si ochelari de protectie. Pentru cazurile exceptionale si anume persoane care sunt deja internate in spital, exista posibilitatea intocmirii unei procuri in baza careia apartinatorii vor putea ridica prestatiile sociale cuvenite, precum si toata corepondenta.”, potrivit comunicatului Postei Romane.


“Reamintim ca suntem in contact permanent cu autoritatile locale abilitate si cu Directiile Judetene de Sanatate Publica si mentionam ca, pana in acest moment, niciun beneficiar de prestatii sociale nu a fost afectat si nici nu anticipam sa existe vreun caz in care vreun client sa nu isi primeasca drepturile cuvenite. Aceste masuri vizeaza protejarea angajatilor nostri, dar si protejarea populatiei, limitand astfel raspandirea cu noul tip de Coronavirus. Posta Romana isi reafirma, astfel, rolul de partener social, atat al instututiilor publice, cat, mai ales, al cetatenilor.”, a incheiat Posta Romana.

 

 

Citeste si: Obligatia pe care o au angajatorii pentru prevenirea infectarii salariatilor cu noul coronavirus – COVID 19


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
coronavirusministrul munciipensieajutoare sociale


Data aparitiei: 06 Martie 2020

Votati articolul "Ministrul Muncii asteapta solutii de la Posta. Cei suspecti de coronavirus nu pot fi lasati fara nicio forma de venit":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X