email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Examene profesionale pentru contabili: ACCA schimba recalificarile

accarecalificariexamene contabiliprofesionistii contabilirolul contabililormediu de afaceri

ACCA a aplicat recent inovatii in ce priveste calificarile prin noile examene strategice de intrare in profesie care vor inlocui examenele existente de nivel incepand cu septembrie 2018 si printr-un nou modul de etica si abilitati profesionale care va fi introdus din 2017.

Stuart Dunlop, Director ACCA in regiunea MENASA (Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Asia de Sud) a declarat pentru Business Recorder ca cele mai recente inovatii se aplica la nivelul de varf al calificarilor. Restructurarea scoate in evidenta marimea si profunzimea calificarii, cu mai mult accent pe capacitatea de angajare si aplicarea practica a abilitatilor de baza in la locul de munca din prezent, informeaza Brecorder.

Aceasta include Leaderul de business strategic - un examen inovativ de tip studiu de caz, bazat pe un scenariu realist de business. Asta ofera studentilor abilitatile si expertiza tehnica cerute de afacerile moderne in care deciziile trebuie sa fie luate, analizate si comunicate eficient la nivelul intregii organizatii.

Raportul Business-ului Strategic este un nou examen care ii face pe studenti sa intre in contact cu o arie mai larga de rapoarte de finante si afaceri, oferindu-le indemanari esentiale, necesare pentru a explica si comunica actionarilor implicatiile pe care le au tranzactiile si rapoartele.

In al treila rand, modului de etica si abilitati profesionale modifica modului actual de etica pe care ACCA l-a oferit pentru prima oara studentilor in 2008. Acest nou modul ii va echipa pe acestia cu abilitatile profesionale necesare intr-un loc de munca modern.


In opinia lui Stuart Dunlop, lumea antreprenoriatului si a sectorului public se schimba cu rapiditate:

"Trebuie doar sa vezi titlurile de stiri pentru a intelege ca globalizarea e in crestere. Consideram ca un rol important de jucat il au contabilii (...)".

In ce priveste schimbarea rolului unui contabil, acesta crede ca rolul contabilului a fost revolutionat in ultimii zece ani, prin profesionistii contabili care au devenit lideri, cu consilii de experti de incerdere si cu consultanti-cheie in ce priveste atat organizatiile publice, cat si sectorul privat.

De asemenea, e si nevoie ca profesionistii contabili sa aiba o abordare etica in ce priveste munca pe care o fac, aspect esential pentru un mediu de afaceri mai transparent si mai deschis. Astfel de modificari care se fac in prezent pregatesc profesionistii contabili pentru astfel de cerinte din partea mediului de afaceri.


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
accarecalificariexamene contabiliprofesionistii contabilirolul contabililormediu de afaceri


Data aparitiei: 16 Noiembrie 2016

Votati articolul "Examene profesionale pentru contabili: ACCA schimba recalificarile":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X