Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Din 2014 se reduce limita veniturilor pentru microintreprinderi

Data actualizarii: 07 Noiembrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Taxe si Impoziteveniturile microintreprinderilorimpozit pe profitlimita a veniturilor220.000 leiincadrare microintreprindere

Potrivit Executivului, incepand cu anul 2014, se va aplica o noua limita a veniturilor pentru microintreprinderi. Astfel, de la 65.000 euro, se trece la limita de venituri de 220.000 lei (aproximativ 50.000 euro).

Peste acest nivel, potrivit legislatiei, firmele trec la regimul de plata a impozitului pe profit, reglementare care se va aplica incepand cu 2014, aminteste Mediafax.

Se modifica, de asemenea, incadrarea in categoria microintreprinderilor, fiind incluse si societatile care inregistreaza cel mult 20% dn venituri din activitati de consultanta si management, se arata in proiectul de ordonanta de uregenta, categorie exclusa in prezent.

In plus, se modifica si prevederile care stabilesc ca o firma este microintreprindere daca veniturile realizate nu depasesc echivalentul in lei a 65.000 euro, capitalul social este detinut de alte persoane decat statul si autoritatile locale si nu se afla in dizolvare cu lichidare. Astfel, noile prevederi vor fi cele de mai jos:

"Avand in vedere necesitatea crearii unui cadru general pentru intreprinderile mici, in ceea ce priveste aplicarea unor reguli corelate din punct de vedere contabil, al taxei pe valoarea adaugata si al impozitului pe veniturile microintreprinderilor si tinand seama de dificultatile intampinate de persoanele juridice care au ca obiect de activitate consultanta si managementul, legat de aplicarea sistemului de impozitare pe veniturile microintreprinderilor, dar care nu realizeaza din activitatea desfasurata, astfel de venituri, se impune modificarea conditiilor de incadrare a unei persoane juridice romane in categoria microintreprinderilor, in sensul modificarii conditiei de intrare in sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor referitoare la nivelul veniturilor realizate, de la 65.000 euro la 220.000 lei, si introducerii conditiei de iesire din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor daca ponderea veniturilor realizate din consultanta si management este peste 20%".


Se va trece astfel la plata impozitului pe profit, aminteste Mediafax, daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 220.000 lei sau ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 20 % inclusiv.

Nota: Calculul si plata impozitului pe profit vor fi efectuate incepand cu trimestrul in care au fost depasite aceste limite, luand in considerare veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X