Punem la dispozitie o structura utila de declarare a impozitului pe venit pentru 2014 prin includerea intr-o singura prezentare a etapelor pe care va trebui sa le urmati in calitate de contribuabili.
Prin intermediul ANAF, regasiti un exemplu de completare a declaratiei 200 pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor - stabilite in sistem real pe baza evidentei contabile in partida simpla.
200 Declaratie privind veniturile realizate din Romania (OPANAF 3883/2013) Formular.
Declaratia se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, provenind din: - Activitati independente; - Cedarea folosintei bunurilor; - Activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real; - Piscicultura; - Silvicultura; - Transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise;
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Manual de politici contabile - Stick USB
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
- Operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
Declaratia se depune, impreuna cu anexele completate, daca este cazul, in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ori prin celelalte metode prevazute de lege.
Declaratia 200 poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin utilizarea serviciului de depunere declaratii on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro.
Mentionam din nou ca Declaratia 200 se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, provenind din:
- Activitati independente;
- Cedarea folosintei bunurilor;
- Activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real;
- Piscicultura;
- Silvicultura;
- Transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise;
- Operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice
alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate
si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.