In zona euro sunt dezbatute in aceasta perioada mai multe masuri cu privire la reducerea fiscalitatii din domeniul muncii. Astfel, sunt propuse modele de a reduce fiscalitatea in aceasta zona, acestea fiind masuri dorite de Comisia Europeana pentru a relansa cresterea economica si a majora numarul locurilor de munca, potrivit AFP.
In acest sens, Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogrupului, a declarat: "Am avut o prima discutie despre modul de a reduce fiscalitatea care exercita presiuni asupra muncii".
In luna iunie, Comisia Europeana a publicat o serie de recomandari specifice fiecarei tari in materie de reforme economice si sociale, informeaza Agerpres, mentionand ca aceste recomandari identifica 11 tari din zona euro in care presiunea fiscala asupra salariilor este foarte ridicata, intre care Franta, Germania, Italia, Spania si Belgia.
Presiunea fiscala in aceste tari continua sa fie una dintre cele mai importante probleme care necesita o solutionare urgenta. Dijsselbloem a adaugat ca "dezbaterea are ca obiect maniera de a diminua diferenta intre costul salarial al unui lucrator si salariul net pe care il primeste".
Totodata, acesta a mentionat ca "discutiile vor continua in septembrie pentru a identifica principii comune", Eurogrupul precizand ca reducerea fiscalitatii va trebui sa fie compensata.
O masura o reprezinta reducerea cheltuielilor bugetare, informeaza Agerpres, solutia fiind insa posibila si prin schimbarea repartitiei fiscalitatii in mod neutru pe plan bugetar. Astfel, explica sursa, reducerea fiscalitatii asupra muncii ar fi compensata prin "surse de venituri fiscale mai putin prejudiciabile cresterii economice, precum taxe asupra consumului, asupra proprietatii si a mediului".
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Examen Consultant Fiscal 2024
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024