Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Explicatii cu privire la reducerea cotei de TVA la pachetele turistice all-inclusive

Data aparitiei: 10 Decembrie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cota TVAcota redusepachete turisticeFMIall-inclusivePonta

La 9 decembrie, premierul Victor Ponta a anuntat ca in urma discutiilor cu FMI s-a ajuns la un acord de principiu in ce priveste bugetul de 2015.

Mai exact, bugetul pe anul viitor va fi construit in jurul unui deficit bugetar pe cash de 1,83% si de 1,2% din PIB pe ESA, scrie HotNews.ro, cu precizarea ca premierul a anuntat ca nu vor fi marite taxele. In plus, potrivit premierului, in 2015 se va reduce TVA-ul la pachetele turistice all-inclusive de la 24% la 9%.

Conform aceleiasi surse, mediul de afaceri reprezentand segmentul turism considera ca aceasta e o masura buna, fiind o modificare ceruta insistent de catre oamenii de afaceri din turism, asa cum a declarat Dragos Anastasiu, presedintele Grupului Eurolines Romania:

"Aceasta reducere la 9% in turism a fost solicitata VEHEMENT de mediul de business. E bine ca a venit, chiar daca cu intarziere de vreo 20 ani".

Actualmente, cota redusa de 9% se aplica doar pentru servicii de cazare si cazare cu mic dejun inclus, pentru celelalte servicii din turism fiind aplicata cota de 24%, situatie care face ca uneori, spun reprezentati ai unor hoteluri, citati de HotNews.ro, ca acelasi preparat sa aiba cota de TVA de 9% daca este servit la micul dejun si 24% daca este servit la ora pranzului.

De asemenea, informeaza HotNews.ro, cota de TVA din turismul romanesc, in continuare la un nivel crescut fata de multe alte tari europene, pune turismul intr-o situatie de necompetitivitate fata de tarile concurente.

Cotele din alte state sunt: Cipru (9% cazare, 9% restaurant), Italia (10% cazare, 10% restaurant), Franta (10% cazare, 10,58% restaurant), Austria (10% cazare, 10,62% restaurant), Malta (7% cazare, 18% restaurant) , Germania (7% cazare, 19% restaurant), Croatia (13% cazare, 13% restaurant), Cehia (15% cazare, 21% restaurant).






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X