Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

De ce sa ne asteptam la majorari de taxe anul viitor

Data actualizarii: 28 Iulie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Emil Bocreducerea CASmajorari taxeFMIPontadeficit bugeta

Fostul premier Emil Boc a declarat recent ca este convins ca in 2015 vor fi aplicate majorari de taxe locale sau ca se vor diminea investitiile in cazul in care se va aplica reducerea CAS.

In opinia acestuia, anunta Mediafax, o asemenea masura, desi optima, trebuia luata dupa cativa ani de crestere economica de 3 - 4 la suta.

Mai exact, citat de aceeasi sursa, fostul premier a declarat:

"Se mentine discutia privind reducerea CAS cu 5 la suta. Intre expertiza Guvernului si a FMI, dau mai multa credibilitate FMI, care apreciaza ca masura nu este sustenabila pe termen lung. Este o masura foarte buna, dar trebuie aplicata la momentul potrivit. Dau in scris, pe datele pe care le avem acum, ca, daca aceasta masura se aplica, din 2015, anul viitor, vom avea fie majorari de taxe locale, ca sa asiguri venituri, fie o diminuare drastica a investitiilor. Ceea ce inseamna ca masura este foarte buna, dar nesustenabila in Romania".

De asemenea, aceeasi masura a fost dorita si in guvernarea condusa de Emil Boc, fiind purtate discutii cu FMI in acest sens, citeaza Mediafax:


"Noi am incercat sa o aplicam, nu s-a nascut odata cu USL, o discutasem cu FMI din 2011 dar, constant, specialistii ne-au spus ca poate fi aplicata fara riscuri de taxe suplimentare cand ai o crestere economica 3-4 la suta cativa ani la rand, care sa garanteze intr-un context extern echilibrat ca nu ajungi sa o opresti sau sa pui taxe noi. Mi-as dori si eu sa impunem o asemenea masura si nu ne-am aruncat in valuri ca sa o impunem cata vreme terenul nu era pregatit".

In acelasi timp, fostul premier a precizat, anunta sursa, ca "l-a admirat" pe premierul Ponta cand "se lauda ca Romania a reusit sa ajunga de la un deficit bugetar de minus 9 la suta la 2,4 la suta ca si cand ar fi realizat aceasta ajustare structurala, cand, de fapt, a gasit-o pe tava".





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X