Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | TVA

Ce lamuriri suplimentare a adus CECCAR privind cota TVA de 9 la suta

Data actualizarii: 15 Octombrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
TVACECCARcota TVA9 la sutatariful vamaltaxarea inversacodul NC


Zilele trecute, CECCAR a emis un comunicat in sprijinul operatorilor din domeniul de panificatie si din mediul de afaceri, informand astfel cu privire la aplicarea cotei reduse de TVA de 9% in cazul unor produse de natura cerealelor, facand urmatoarele precizari:

-    incepand cu data de 01.09.2013 pentru livrarea in tara a graului comun si meslin, a graului triticum spelta, care se incadreaza la codul NC 10019900 si secara ce se incadreaza la codul NC 10029000 se aplica TVA de 9%.

Daca atat furnizorul cat si beneficiarul sunt persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, se aplica masuri de simplificare din punctul de vedere a TVA, adica taxarea inversa. Beneficiarul in acest caz va determina TVA aferenta tranzactiei, care se va evidentia in decontul de TVA atat ca si taxa colectata, cat si ca taxa deductibila, prin aplicarea cotei de TVA de 9%.

Nu se aplica taxarea inversa in situatia in care beneficiarul livrarii nu este o persoana inregistrata in scopuri de TVA. in acest caz, furnizorul, persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA in Romania, colecteaza TVA aplicand cota redusa de TVA de 9% pentru produsele livrate.

In ceea ce priveste codurile NC utilizate in cadrul art.160 alin.(2) lit.c) din Codul fiscal, mentionam ca acestea sunt cele care figurau in nomenclatura combinata stabilita prin Regulamentul (CEE) nr.2658/87 al Consiliului din 23.07.1987 privind Nomenclatura tarifara si statistica si Tariful vamal comun. Prin regulamentul de punere in aplicare (UE) nr.927/2012 al Comisiei din 09.10.2012 nomenclatura combinata a fost modificata, deci pentru stabilirea aplicarii masurilor de simplificare la produsele prevazute la art.160 alin.(2) lit.c) din Codul fiscal, trebuie avute in vedere codurile NC modificate.

Sursa: CECCAR Bihor







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X