email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou proiect de ordonanta vine cu 16 schimbari pentru cazierul fiscal

cazierul fiscalproiect de ordonantaeliberarea certificatuluiinactivitate

Ministerul de Finante doreste ca printr-un nou proiect de ordonanta sa se implementeze 16 modificari referitoare la cazierul fiscal. 

Asa cum se mentioneaza in Nota de fundamentare a proiectului, promovarea acestei ordonante este determinata de necesitatea:

- imbunatatirii comportamentului fiscal al contribuabililor si cresterea conformarii voluntare, avand ca rezultat imbunatatirea colectarii veniturilor bugetului general consolidat;

- imbunatatirii si adaptarii reglementarilor privind cazierului fiscal, prin stabilirea unui cadru unitar si coerent de organizare a cazierului fiscal, care sa permita orientarea activitatilor specifice de prevenire si combatere a evaziunii fiscale catre contribuabilii cu risc fiscal ridicat, respectiv catre cei in al caror cazier fiscal figureaza incalcari flagrante ale legislatiei fiscale, contabile si vamale;

- furnizarii de informatii fiscale necesare evidentierii modului de respectare a disciplinei financiare de catre contribuabili;

- eficientizarii administrarii impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate de contribuabili bugetului general consolidat;

- extinderii sferei de aplicare si imbunatatire a procedurii de gestionare, precum si cresterii eficientei cazierului fiscal.

Iata care sunt cele 16 propuneri pentru modificarea cazierului fiscal prin noul proiect de ordonanta:


1. Extinderea domeniului de aplicare avand in vedere prevederile art. 1 din Anexa 1 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor sectiunii a 5-a din cap. I din Ordonanta Guvernului nr. 86/2003 privind reglementarea unor masuri in materie financiar-fiscala, referitoare la activitatile de declarare si colectare a creantelor bugetare reprezentand contributii sociale aprobate prin OMFP nr. 1644/2003, potrivit carora, incepand cu data de 1 ianuarie 2004, Ministerul Finantelor Publice isi exercita calitatea de creditor bugetar, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala si unitatile subordonate acesteia pentru toate veniturile bugetare pe care le administreaza, avand ca obiectiv principal, pe langa colectarea veniturilor bugetului de stat si pe cele ale celorlalte bugete componente ale bugetului general consolidat.

2. Extinderea sferei de aplicare a cazierului fiscal luand in considerare prevederile Codului de procedura fiscala cu privire la declararea starii de inactivitate si a entitatilor fara personalitate juridica. De asemenea, se propune mentionarea distincta a organizarii cazierului fiscal pentru contribuabilii care au savarsit fapte sanctionate de legile contabile(legea contabilitatii).

3. Extinderea sferei de aplicare a cazierului fiscal prin reglementarea inscrierii situatiilor de atragere a raspunderii solidare prevazute la alin. (1) al art. 27 din Codul de procedura fiscala, prin reglementarea unei prevederi generale, care cuprinde toate situatiile in care organul fiscal emite decizie de atragere a raspunderii solidare: art. 27 alin. (1), dar si pentru situatiile prevazute de art. 27 alin. (2) si (3) cand debitorul este declarat insolvabil sau insolvent.

4. Reglementarea distincta a atragerii raspunderii solidare(patrimoniale) cu debitorul declarat insolvent potrivit Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, pentru creantele administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

5. Reglementarea inscrierii inactivitatii fiscale a persoanei juridice sau a entitatii fara personalitate juridica in cazierul fiscal al reprezentantilor legali ai acestora din perioada in care au aparut situatiile de declarare a starii de inactivitate.

CONTINUAREA AICI.


 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cazierul fiscalproiect de ordonantaeliberarea certificatuluiinactivitate


Data aparitiei: 19 August 2015
Ultima actualizare: 25 August 2015

Votati articolul "Un nou proiect de ordonanta vine cu 16 schimbari pentru cazierul fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X